PODMETNUT ILI NE? / Tko je odgovoran za katastrofu u Osijeku? Na požarištu krenuo očevid, stižu vještaci i inspektori

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Vlasnik tvrtke Zvonko Bede ranije je rekao da misli da je požar podmetnut. Sumnjivo mu je da se zapalila plastika na temperaturi od oko 12 stupnjeva Celzijevih. Na pitanje tko bi podmetnuo požar, kaže da ne zna i da to treba utvrditi netko drugi

10.10.2023.
10:45
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

U tvornici Drava International za preradu gdje je prošloga tjedna buknuo ogroman požar počeo je očevid, izvijestila je policija.

Očevidom rukovodi zamjenik općinskog državnog odvjetnika u Osijeku, a osim ekipe iz PU osječko-baranjske pridružit će im se i vještaci iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" iz Zagreba te inspektori zaštite od požara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Načelnik stožera Osječko-baranjske županije Mate Lukić ranije je istaknuo da je krim policija ogradila mjesta na požarišta za istragu te da bi očevid trebao krenuti čim se to mjesto ohladi. Kazao je i da su iz policije najavili veliki broj ljudi koji će doći na mjesto požara i odraditi istragu.

Image
'SKANDIRALI ZBOG STRAHA'? /

Imamo poruke koje su dobili radnici 'Drave'. 'Svi su morali doći na prosvjed. Ovo je istina o stanju u firmi'

Image
'SKANDIRALI ZBOG STRAHA'? /

Imamo poruke koje su dobili radnici 'Drave'. 'Svi su morali doći na prosvjed. Ovo je istina o stanju u firmi'

Načelnik gradskoj Stožera civilne zaštite Dragan Vulin nije htio nagađati o mogućim uzrocima požara jer vjeruje da će to utvrditi nadležne službe. "Inzistirat ćemo na temeljitoj istrazi da javnost i stanovnici Osijeka znaju tko je odgovoran za katastrofu koja se dogodila", poručio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik tvrtke Zvonko Bede isti je dan kad je izbio požar kazao da misli da je podmetnut. Sumnjivo mu je da se zapalila plastika na uvjetima i temperaturi oko 12 stupnjeva Celzijevih. Na pitanje tko bi podmetnuo požar, kaže da ne zna i da to treba utvrditi netko drugi.

"Ja ne bježim od odgovornosti, ali mi radimo po svim pravilima i propisima Republike Hrvatske. Imamo valjane dozvole za otpad, za preradu, za sve… Ne vidim ja tu baš puno naših grešaka. Svagdje ima grešaka znate kako je, čim se radi tad se i griješi. Ja mislim da je ovo bilo dosta solidno rađeno i ne smatram da bi mi trebali sada snositi neke konzekvence. Ne znam, vidjet ćemo", ispričao je Bede tada za RTL Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Miris plastike širi se Osijekom, ali tržnica je danas bila puna: 'Sve ćemo oprati dobro!'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo