BIVŠI HSP-OVAC /

Tko je Mirko Duspara - gradonačelnik koji ratuje s Vladom i nosi nadimak 'slavonski Bandić'

Slavonskim Brodom vlada već 13 godina - ovo mu je peti mandat. Gradonačelnik je postao 2005. kao član HSP-a, a danas surađuje s SDP-om

4.4.2018.
22:19
VOYO logo

Dok Brođani muku muče s najobičnijim svakodnevnim aktivnostima - gradonačelnik ratuje s ministrom zaštite okoliša. Red je stoga da vam malo pojasnimo tko je taj Mirko Duspara, kojeg ne zovu slučajno slavonskim Milanom Bandićem.

Slavonskim Brodom vlada već 13 godina - ovo mu je peti mandat. Gradonačelnik je postao 2005. kao član HSP-a. Partneri iz HDZ-a i HSLS-a u jednom su mu trenutku okrenuli leđa, pa 2007. na prijevremene izbore izlazi bez HDZ-a. Pobijedio je tada, ali i opet 2009. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2012. je izbačen iz HSP-a pa je 2013. na izbore izašao kao nezavisni kandidat, razbijene glave - dan ranije nokautirao ga je bivši kolega iz HSP-a. Zanimljivo - nekoć desni Duspara u Gradskom vijeću otada surađuje s SDP-om.

Sukob s ministrom Ćorićem

Mirka Dusparu jučer je prozvao HDZ-ov ministar zaštite okoliša: gradske vlasti je optužio za nemar u održavanju vodovoda, rekao je da su filtere trebali promijeniti prije deset godina. Duspara mu je odgovorio danas na 45 minuta dugoj press konferenciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Još jednom ga je pozvao na ostavku, i rekao da se ministar koristi zamjenom teza jer održavanje vodovoda sa zagađenjem nema nikakve veze. Ponovio je da je Ministarstvo zakasnilo s reakcijom, i da Ćorić štiti privatne interese. 

Duspara tvrdi i da je tijekom sanacije onečišćenog tla, samo od jučer u podne do jutros u četiri sata odvezeno ukupno 30.000 litara tekućine koja se u ovom trenutku i dalje izlijeva u tlo. Ministra optužuje i da zataškava podatke i da građani već 4 dana ne znaju kakvu vodu piju.

Direktor gradskog vodovoda Stjepan Aščić je pak najavio da će danas podnijeti kaznene prijave za klevetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo