Preko kreveta do zvijezda /

Tko je hrvatski Harvey Weinstein: domaće zvijezde otkrivaju tko ih je i na kakve načine uznemiravao

Holivudski skandal s Harveyjem Weinsteinom nije potaknuo samo svjetske zvijezde da otvoreno progovore o zlostavljanju i seksualnom uznemiravanju. I hrvatske zvijezde su otvorile dušu.

19.10.2017.
19:10
VOYO logo

Preko kreveta do zvijezda. Ako se pita pohotne producente, menadžere ili vlasnike modnih agencija tako bi trebao izgledati put do slave. Naivne mlade djevojke željne novca i naslovnica - ponekad pregrizu i pristanu. Ožiljci ostaju.

“Bila sam dovedena u situaciju gdje sam morala birati između posla, slave i novaca i svog dostojanstva gdje sam naravno izabrala prvu stvar. Znači, svoje dostojanstvo jer sam odbila klijenta da se skinem za potrebe snimanja i potom sam si time zatvorila vrata modnom svijetu”, izjavila je Kristina Šalinović, bivša manekenka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kristina nikada nije požalila što je odabrala ispravan put. Većinu svoje karijere radila je izvan granica Hrvatske. Jedan je fotograf posebno gadljiv u tom modnom svijetu.

“Svima je dobro znan po tome da kad uzima cure na fotografiranje da se zna i dirati modele i dirat sebe za vrijeme fotografiranje što mislim da je zbilja neukusno, a druga stvar nije mi jasno zašto mu nitko nikad nije stao na kraj”, kaže Šalinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ali jeste Harveyju Weinsteinu. Situacija u kojoj su strane glumice otvoroneno progovorile o seksualnom uznemiravanju ohrabrila je i bivšu tinejdžersku zvijezdu Tajči da na Instagramu opiše svoje iskustvo.

“Sve to kao tinejdžericu me potpuno slomilo te sam osjetila da se ne mogu dovoljno zaštiti od moćnih, pohlepnih muškaraca. Ostavila sam sve kako bih se oporavila i pronašla način da zaustavim manipuliranje utemeljeno na strahu i zlouporabi moći”, napisala je Tajči.

Za njezinu je karijeru cijelo vrijeme bio zadužen Zrinko Tutić.

“Nemam o tom pojma. Što i kako nikad nismo čuli nitko iz ekipe da se ona tako osjeća. I naravno da to sa nama nema nikake veze, a na koga je to ona mislila možda je najbolje nazvat nju. Meni ovo se samo doima da je naša Tajči u trendu kak' su ovi radili ovim glumicama. Joj, pa i ona je to nešto tak”, telefonski je kazao Zrinko Tutić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tutić kaže da ne samo da nije svjedočio seksusalnim uznemiravanjima na domaćoj estradi nego tvrdi da za njih nije ni čuo. Ipak, svako malo neka od poznatih dama ogoli dušu i prizna da je imala nemoralne ponude. O tome je svojedobno pričala pjevačica Ivana Banfić.

Ella Dvornik otvoreno je ispričala da joj je jedan muškarac nudio 5000 eura u zamjenu za seks. Nadajmo se samo da Hrvatska nema svog Harveyja Weinsteina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo