THOMPSON SVJEDOČIO NA SUĐENJU SANADERU, BARIŠIĆ GA OPTUŽIO DA LAŽE: / 'Nemoguće da me ne poznaje, bio je kod mene u uredu'

Image

Pjevač Marko Perković Thompson danas se našao na klupi za svjedoke na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu u slučaju Fimi media. Thompsona se tereti da mu je HDZ iz tzv.

5.9.2017.
9:27
VOYO logo

Marko Perković Thompson svjedočio je danas na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu i drugim optuženima u slučaju "Fimi media".

Thompson je danas ponovio raniji iskaz, no dodao je kako je sa Sanaderom razgovarao o tome hoće li podržati njegovu tadašnju koaliciju s HSP-om. Tada navodno nisu spominjali cijenu njegovog nastupa, a kad ga je Sanader upitao može li mu on kako pomoći, Thompson je rekao da bi mogao pomoći oko izgradnje crkve u Čavoglavama, na što mu je bivši premijer odmah dao 50.000 kuna koje je pjevač odnio župniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barišić optužio Thompsona da laže

"Nisam dobio nikakav novac od Mladena Barišića, i ne znam zašto se to spominje. U Carinskoj upravi bio sam kako bih podijelio neke CD-e i autograme, što je bio dio mog posla", rekao je pjevač.

Odgovarajući na pitanja potvrdio je kako je za zemljište u Remetama za koji je imao ortački ugovor morao platiti 1,3 milijuna kuna poreza. Upravni sud nije prihvatio njegovo obrazloženje pa se sada obratio Europskom sudu za ljudska prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To je bio dio hajke na mene", dodao je Thompson.

U svom svjedočenju negirao je da je postojao ugovor s HDZ-om da mu se plati da tijekom kampanje ne pjeva za druge stranke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Danas je svjedočio i bivši član mladeži HDZ-a Matej Šilipetar, koji sada živi u Irskoj. U svjedočenju je opisao kako je dobivao isplate u gotovini za svoj angažman u stranci.

Na Sanaderov upit potvrdio je da je mladež dobivala novac tek nakon što bi tadašnji glavni tajnik Ivan Jarnjak to odobrio, a Branka Pavošević smijenjena je s funkcije računovotkinje prije nego što je Sanader dao ostavku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanader ga upitao kako mu može pomoći

"Sanader me 2007. pitao bih li podržao koaliciju stranaka koja se pripremala. Budući da je u njoj bio i HSP, ja sam zbog te pravaške komponente odlučio nastupati za njih. Naknada za nastupe nije se spominjala. Kad me Sanader pitao može li što učiniti za mene, rekao sam mu da može sudjelovati u gradnji crkve u Čavoglavama. On mi je odmah dao 50 tisuća kuna, a ja sam ih odnio župniku. To je bila donacija od zagrebačke podružnice HDZ-a," svjedočio je Thompson koji na kraju u toj kampanji 2007. nije pjevao niti za jednu stranku.

"Ovo svjedočenje je toliko lažno i istina je samo da je bio u Carinskoj upravi. Nemoguće je da me ne poznaje. Nitko nije mogao ući u Carinsku upravu bez mog odobrenja", prigovorio je Thompsonovom iskazu optuženi Mladen Barišić dodajući da je pjevač u više navrata bio kod njega u uredu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pjevač se nije pojavio na posljednjem ročištu prije dva mjeseca, a sudu nedolazak nije opravdao.

Thompson je u intervjuu potkraj srpnja tvrdio kako nije točno da izbjegava svjedočiti u slučaju Fimi media.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
THOMPSON OTKRIO CIJENU SVOJEG NASTUPA U SLUNJU I DODAO: /

'U Knin me ove godine nitko nije ni pozvao'

Image
THOMPSON OTKRIO CIJENU SVOJEG NASTUPA U SLUNJU I DODAO: /

'U Knin me ove godine nitko nije ni pozvao'

Galerija

“Ne, ne. Imao sam namjeru doći, bio sam spriječen i doći ću kao i prije kad me se pozvalo. Netočno je da namjerno nisam htio i izbjegavao”, rekao je tada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sanaderovi odvjetnici traže neposredno ispitivanje pjevača, a tužiteljstvo tvrdi da je Thompson, prema ideji optuženog Sanadera, dobivao novac iz crnoga stranačkog fonda kako ne bi nastupao na predizbornim skupovima za krajnje desni politički tabor i time HDZ-u odnio dio birača, navodi HRT.

Uz bivšeg premijera Ivu Sanadera i stranačkog rizničara i šefa carine Mladena Barišića na optuženičkoj klupi u ovom slučaju je i HDZ kao prva stranka optužena za korupciju, vlasnica Fimi medije Nevenka Jurak, nekadašnja HDZ-ova blagajnica Branka Pavošević te bivši glasnogovornik Sanaderove Vlade i HDZ-a Ratko Maček.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo