Thompson mora Puli platiti 7.000 kuna

Pravomoćnom presudom Županijskog suda u Puli, pjevač Marko Perković Thompson i njegova agencija MP-ton d.o.o.

26.1.2012.
13:25
VOYO logo

Županijski sud potvrdio je da Općinski sud u Puli nije pogrešno utvrdio činjenično stanje kada je odbio Thompsonov tužbeni zahtjev da mu Grad Pula izda suglasnost za održavanje koncerta u Areni u ljeto 2008. godine.

Presudu Općinskog suda u Puli od 2. prosinca 2008. potvrdilo je vijeće Županijskog suda na sjednici od 28. studenog 2011. te je postala pravomoćna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Županijski sud odbio je kao neosnovanu žalbu Thompsona i njegove agencije na presudu Općinskog suda te je u obrazloženju ustvrdio da je presuda u njenom bitnom dijelu valjana i zakonita, da su razlozi za presudu jasni i logični, da nisu počinjene bitne povrede odredaba parničnog postupka i da je činjenično stanje pravilno i potpuno utvrđeno, piše Glas Istre.

Županijski sud u presudi navodi da nije sporno da je Grad Pula kao vlasnik Arene ovlašten da s njom čini što ga je volja i da svakog drugoga od toga isključi ako to nije protivno tuđim pravima i zakonskim ograničenjima, pa tako ima i pravo posjedovanja, uporabe, korištenja i raspolaganja amfiteatrom. Ograničenja su propisana Zakonom o zaštiti i očuvanju kulturnih dobara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sud, konstatira se u presudi, nije ovlašten naložiti Gradu da ponudu prihvati niti bi mogao naložiti da se sklapa ugovor o zakupu, pa čak i kada bi se temeljem javnog natječaja izabrao ponuditelj koji ne odgovara uvjetima iz natječaja. Sud bi mogao "ići" samo do poništenja tog natječaja.

Prema presudi Županijskog suda, Thompson Gradu Puli treba nadoknaditi parnični trošak u iznosu od 7.085 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo