(Polydor) / THE LA'S - The La's

Image

Luksuzno reizdanje prvijenca liverpulske skupine novo je poglavlje bizarne priče o bendu koji je mogao biti najveći.

15.3.2009.
20:34
VOYO logo

Mjesto među bendovima koji su prijelaz osamdesetih u devedesete pretvorili u zlatno razdoblje britanskog rocka (Stone Roses, Primal Scream, Happy Mondays) bilo je rezervirano i za The La's, no njihov lider Lee Mavers uništio ih je u patološkoj potrazi za zvukom zauvijek zarobljenim u svojoj glavi.

Njihov prvi i jedini album Lee je nekoliko puta obrisao i ponovno snimio, onda shvatio da su uništene verzije bile bolje od one objavljene te na kraju upropastio odnos s izdavačima preporučujući publici da ne kupuje njihova izdanja. Šteta, jer reizdani prvijenac potvrđuje Maversa kao ludog genija koji je u vlastiti rukopis lakoćom unosio sve ono najbolje od Kinksa, Byrdsa, Barretta i Beatlesa te glazbi podario jednu od najljepših ljubavnih pjesama "There She Goes". 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novo izdanje donosi i jednu od "izbrisanih" verzija albuma te brdo radijskih i sličnih sessiona koji nas još jednom podsjećaju koliko su mogli The La's. Nekoliko godina kasnije, grupe poput Oasisa i Libertinesa otvoreno su isticale Maversov utjecaj te manje-više istu stvar pretvorili u milijune prodanih albuma. Liverpulski genij potpuno se povukao sa scene, povremeno održao neki koncert i zauvijek ostavio gorki okus u ustima svim obožavateljima britanske indie glazbe.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo