TEŽAK ŽIVOT UHLJEBA: / Karlovačkom županu stigao novi auto vrijedan 300.000 kuna, naravno s grijanim kožnim sjedalima

Image
Foto: Pixsell/Renault

Karlovačka županija pohvalila se na svojim web stranicama da su stigla dva Renaultova vozila za osnovne škole, ali prešutjeli su da je uspješno okončan još jedna natječaj za nabavu vozila:

30.8.2018.
12:12
Pixsell/Renault
VOYO logo

Damir Jelić, župan Karlovačke županije, u srijedu 29. kolovoza, predstavio je javnosti dva vozila koje je Županija kupila za potrebe Osnovne škole Ivane Brlić Mažuranić u Ogulinu i Osnovne škole Barilović. Svako vozilo je vrijedno 195 tisuća kuna, a vozila su marke Renault Trafic Passanger. Izvještaj o svečanoj primopredaji objavljen je i na web stranicama Karlovačke županije, ali u tom izvještaju nije niti spomenuto da je Županija nabavila još jedno vozilo, za župana Jelića.

Još je početkom kolovoza KA portal pisao je o otvorenom natječaju za nabavu novog automobila i o neobično preciznoj specifikaciji. Bilo je zanimljivo da je natječaj za nabavu vozila nakon prve objave doživio i dopunu, te je za vozilo zatraženo još malo više luksuza: kožnate presvlake, aluminijski naplatci, električno podesiva i ventilirana prednja stakla, grijanje sjedala sprijeda,multimedijski sustav s min. 8" ugrađenim dodirnim zaslonom + DAB + navigacija s kartografijom Europe, full LED prednja i stražnja svjetla plus LED dnevna svjetla te dodatno zatamnjena stakla straga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PREDSJEDNIK KARLOVAČKOG HDZ-a DAMIR JELIĆ: /

'Najbolji alat za bolju Hrvatsku je HDZ'

Image
PREDSJEDNIK KARLOVAČKOG HDZ-a DAMIR JELIĆ: /

'Najbolji alat za bolju Hrvatsku je HDZ'

Image
Foto: Pixsell

Župan Jelić dobio je novi auto

Županovo vozilo nije predstavljeno

Sada su u Županiju stigla vozila nabavljena za škole, ali i novi automobi za župana Damira Jelića, Renault Koleos Paris Initiale Energy dCi175 4 WD X-Tronic, kakav danas na tržištu vrijedi oko 300 tisuća kuna. To vozilo, međutim, nije spomenuto na predstavljanju pred zgradom Županije.

Damir Jelić, dugogodišnji HDZ-ov gradonačelnik Karlovca, kratko i zastupnik u Saboru RH, zanimljivo – bio je i zamjenik na listi Andreja Plenkovića, posebno je bio blizak bivšem predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku, te je u njegovo vrijeme slovio i kao kandidat za pojedina ministarska mjesta. Već je i bio eksponiran u javnosti kao političar koji voli pažljivo birati službene automobile koji se, naravno, kupuju novcem poreznih obveznika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Anketom pitao ljude treba li uzeti Audi ili Mercedes

Godine 2013. su mnogi mediji prenijeli da je Grad Karlovac na svojim stranicama objavio neobičan tekst: "Službeni automobil gradonačelnika, marke Volvo, nabavljen je 1999. godine. Zbog sigurnosti i visokih godišnjih troškova održavanja, Volvo bi trebao biti zamijenjen novim, sigurnijim i jeftinijim vozilom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koje vozilo bi trebao koristiti gradonačelnik?", a potom je građanima Karlovca ponuđena i anketa s mogućim odgovorima: Volvo S60, Audi A6, Mercedes C klase, VW Passat, "neko drugo" i "svejedno". U anketi je glasovalo više od 100 osoba, a zanimljivo je da su najviše "klikova" dobili odgovori "neko drugo" i Mercedes C klase. Kasnije je objavljeno da je nabavljen Passat čija je ukupna cijena bila 319.285,61 kunu. Nakon što je s funkcije gradonačelnika nakon lokalnih izbora prešao na funkciju župana, Jelić je, objasnili su Kaportalu iz Županije morao koristiti posuđeno vozilo.

"Nakon što je Karlovačka županija prodala svoje službeno vozilo Audi A6, koje je koristio župan, na posudbi koristimo vozilo WV Passat, posuđen od Županijske uprave za ceste Karlovac, za potrebe župana i županijskih dužnosnika.” Vozilo je, objasnili su, moralo biti vraćeno Županijskoj upravi za ceste, te je župan ovih dana dobio novi Renault Koleos Paris, dakako, s kožnatim presvlakama, zatamnjenim staklima i svim ostalim dodacima – prema mišljenju Karlovačke županije – očito nužnima za obavljanje dužnosti župana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo