je li ovo pretjerano? / Tete u vrtiću utjerivačice dugova: 'Niste platili, nažalost, vaš sin danas ne može ostati u jaslicama, idite kući'

Image
Foto: Daniel Kasap/PIXSELL

Svi se slažu da dugove treba podmiriti, ali da je način na koji su odabrali naplatiti račune je neprimjeren i ružan

4.7.2017.
10:10
Daniel Kasap/PIXSELL
VOYO logo

U ponedjeljak su neki od roditelja bili zatečeni kada su ih na vratima vrtića i jaslica podcentara Dječjeg vrtića Osijek dočekale odgojiteljice s popisima dužnika te ih vraćali kući, piše Glas Slavonije

"Jutros sam dovela sina u jaslice, na vratima nas je s popisom u ruci dočekala zamjenska odgojiteljica koju ne poznajemo i rekla: “Nažalost, vaš sin danas ne može ostati u jaslicama, idite kući”, ispričala je jedna od majki čiji je sin korisnik jaslica Tratinčica, dodavši da do 28. lipnja, nije niti znala da se ona i njezin suprug vode kao dužnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dječji vrtić Osijek u svoje podcentre od 1. srpnja neće primiti djecu roditelja koji imaju nepodmirenih dugovanja u proteklom razdoblju. Odluka je donesena prema naputku revizora poslovanja s ciljem poboljšanja efikasnosti poslovanja. Obavijest je objavljena u srijedu, 28. lipnja, u Glasu Slavonije, kada je ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek Svjetlana Takač naglasila da su svi dužnici već upoznati s tom mjerom i da su velikom broju njih tijekom godine tolerirali kašnjenje s plaćanjem jednog mjeseca pružanja usluge.

Na vratima mnogih podcentara, kako piše Glas Slavonije, već nekoliko tjedana stoji obavijest o tome, ali ne i na vratima jaslica Tratinčica.  Neki od roditelja tvrde da su dobili pisanu obavijest o dugovanju u kojoj je pisalo da su dugovanje dužni podmiriti u roku od osam dana, ili slijedi ovrha i isključenje djeteta, a mnogi nikakvu obavijest, kažu, nisu primili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U srijedu su nas odgojiteljice zatekle s upozorenjem da kasnimo s plaćanjem i prenijele da do ponedjeljka dug treba biti plaćen, iako je bio kraj mjeseca i sljedeća plaća stiže tek za tjedan dana. Jesu li tete utjerivači dugova?", pitala se ova majka, dodavši kako su odgojiteljice navele dug od dvije rate za koji mi smatramo da nije moguć. 

Nakon dugačke rasprave dijete je jučer ipak primljeno u jaslice, a majka smatra kako je ta odluka i sam stav kojim se, kaže, prema djetetu odnose kao prema nekakvom predmetu, krajnje sramotan. Ističe i slaže se s time da dugove treba vraćati, ali da je način koji su odabrali neprimjeren i ružan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sa svim roditeljima dužnicima koji su nas kontaktirali dogovorili smo se o načinu plaćanja, a ako su dužni jedan mjesec djeca idu u vrtić i nema nikakvih problema. Imamo razumijevanja, svi nam se mogu obratiti. Na kućne adrese svi su dužnici dobili službeni dopis poštom. Danas informatika radi svoje, moglo se dogoditi da je došlo do pogreške, jer naplate nam se znaju pokazati tek za dva-tri dana i tim se roditeljima mi ispričavamo", kazala je za Glas SlavonijeSvjetlana Takač, ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo