upozorenje na sezonu lova / 'Teleoperateri jako dobro znaju da sam umirovljenica i njihova laka meta. Zato i izlazim u javnost'

Image
Foto: Thinkstock

'Imam 77 godina i oni jako dobro znaju da sam umirovljenica, a sigurna sam da ovako zovu i druge'

18.10.2018.
8:30
Thinkstock
VOYO logo

Umirovljenica Ratka Prodan (77) iz Makarske ogorčena je na teleoperatere. Naime, tvrdi da su je prevarili i zbog toga je odlučila izaći u javnost kako bi upozorila na "sezonu lova".

Kako je ispričala za Slobodnu Dalmaciju, u kolovozu joj je istjecao ugovor s jednim teleoperaterom pa je odlučila da više neće sklapati nikakve ugovore. Namjeravala je čak i ugasiti fiksni telefon. No, kako korporacije itekako vode računa o isteku ugovora, tako se to razdoblje slobodno može nazvati sezonom lova. Na zbunjene klijente.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Gospođa Prodan tvrdi da joj je agent rekao da se ukida paket pa joj je predložio novi. Odmah mu je napomenula da će možda ugasiti i fiksni telefon i nekoliko puta to ponovila. Dao joj je ponudu od 308 kuna mjesečno s fiksnim telefonom, internetom, mobilnim telefonom i 50 minuta gratis razgovora s nekom državom, u njenom slučaju Australijom. 

Nakon što joj je agent rekao da ostaje slobodna, točnije, bez ugovora, otišla je u poslovnicu u Makarskoj gdje joj je rečeno da se radi o ugovoru. Djelatnica joj je rekla da nikad ne sklapa ugovore preko telefona nakon što joj je gospođa Prodan objasnila o čemu se radi. Sada samo želi da preslušaju snimke. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Istina, zakasnila sam otkazati uslugu jer je prošlo 14 dana, te sam sada obavezna plaćati paket koji nisam željela. Kao i do sada, podmirivat ću svoje obveze, ali nije u redu da me se na takav način obmanjuje. Imam 77 godina i oni jako dobro znaju da sam umirovljenica, a sigurna sam da ovako zovu i druge", kazala je gospođa Prodan za Slobodnu Dalmaciju te nadodala da se nada da će njeno iskustvo, koje sigurno nije izdvojeno, biti upozorenje za druge starije osobe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo