UPALJEN METEOALARM / Cijeli dan pratit će nas pljuskovi, tuča, a moguća je i oluja: Tek u četvrtak stiže obilje sunca

U nastavku novog tjedna napokon možemo govoriti o stabilizaciji vremenskih prilika, osobito u drugoj polovici

3.6.2024.
6:18
VOYO logo

Od jutra česta kiša i pljuskovi, prijepodne moguće jače grmljavinsko nevrijeme, najprije i najizraženije na srednjem, a zatim i na dijelu sjevernog Jadrana. Uz nevere može biti olujnih udara vjetra. Uz više oblaka samo jutro malo toplije, najniža temperatura na kopnu između 13 i 16 Celzija, a duž obale i na otocima 17 i 19 Celzija.

Poslijepodne u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj pretežno oblačno uz povremenu kišu, pljuskove i grmljavinu, rijetko gdje kraća sunčana razdoblja. Kasnije se očekuje i lokalno jače nevrijeme. Smirivanje tek kasno navečer. Bit će manje toplo, oko 22 Celzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na istoku promjenjivo i iznimno nestabilno, tako da grmljavinski oblaci koji stignu iz BiH do Posavine mogu brzo prerasti u oluje, a ne treba zanemariti ni vjerojatnost za tuču, osobito oko Srijema. Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni, uz pljuskove na udare jak. Temperatura niža, između 23 i 25 Celzija.

U Dalmaciji će se i dalje redati lokalno izraženiji pljuskovi, posebice u zaleđu, a na krajnjem bi jugu mogli potpuno izostati. No, ti pljuskovi postupno sve rjeđi, a i navečer će se i oblaci razilaziti. Zapuhat će umjeren, prolazno pojačan sjeverozapadni vjetar. Temperatura od 21 do 25 Celzija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na sjevernom Jadranu i u gorju vrlo promjenjivo i nestabilno, prolazno će biti još izraženih pljuskova i nevera, ali navečer će se prorijediti. Bit će i malo svježije, od 18 u gorju do 22 Celzija na moru, gdje će puhati slab do umjeren, prolazno i pojačan sjeverozapadni vjetar.

Image
NESTVARNI PRIZORI /

Oblaci nad Slavonijom uznemirili Hrvate. Meteorolog: 'Mogu pokrenuti i tornada'

Image
NESTVARNI PRIZORI /

Oblaci nad Slavonijom uznemirili Hrvate. Meteorolog: 'Mogu pokrenuti i tornada'

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku novog tjedna napokon možemo govoriti o stabilizaciji vremenskih prilika, osobito u drugoj polovici. Na kopnu će još ponekog pljuska biti u utorak, a tek sporadično u srijedu, uglavnom samo oko gorja i uz granicu sa Slovenijom. Od četvrtka obilje sunca uz značajniji porast dnevne temperature, bit će vruće.

IDUĆIH DANA NA MORU

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Jadranu tek rijetko koji pljusak još u utorak i to uglavnom samo u zaobalju. Zatim uglavnom suho i sve sunčanije, a od četvrtka će prevladavati vedrina. Puhat će tek povremeno tijekom dana maestral, a bit će sve toplije, u drugoj polovici tjedna i vruće.

DHMZ izdao narančasti meteoalarm za veči dio zemlje

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: DHMZ
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo