Tajništvo HDZ-a proglasilo Andriju Hebranga lažovom

Sukobi koji nakon izbornog poraza tresu HDZ još su se pojačali tijekom blagdana Tri kralja.

7.1.2012.
10:35
VOYO logo

U priopćenju potpisanom samo s 'tajništvo HDZ-a' demantiraju se neke tvrdnje koje je Hebrang iznio u Novom listu, kad je najavio i da će se na predstojećim unutarstranačkim izborima sigurno kandidirati za jednu od dužnosti u vodstvu HDZ-a, ali ne za predsjedničku. U priopćenju se tako opovrgavaju Hebrangove izjave da se na predsjedništvu stranke nikad nije ozbiljno raspravljalo o programu, izbornim listama i koalicijama, kao ni o rezultatima izbora.

Hebrang: Glasovanje nije rasprava

Priopćenje se završava rečenicom da "nam nije namjera polemizirati s potpredsjednikom stranke već široko članstvo HDZ-a uputiti na činjenice da se odluke u HDZ-u donose na demokratski način, sukladno statutu". Hebrangu se poručuje da je "neuobičajeno da potpredsjednik stranke o aktivnostima stranke polemizira preko medija iznoseći pritom neistine", pa se pozivaju na zapisnike sa sjednica predsjedništva stranke "koji se vode od kad je Jadranka Kosor predsjednica".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam tko stoji iza tog tajništva HDZ-a koje polemizira s jednim potpredsjednikom stranke. Pisanim putem odgovorit ću na navode iz tog priopćenja. Zasad ću samo reći da su na sjednicu predsjedništva donijeli gotove izborne liste o kojima se onda za pola sata glasovalo. To se ne može nazvati raspravom", komentirao je Hebrang za Novi list.

Osam godina u koaliciji sa SDSS-om, a nisu im otišli na božićni domjenak

Inače, list saznaje da se u HDZ-u u petak vodila i rasprava o činjenici da nitko iz stranke nije u četvrtak bio na domjenku što ga povodom pravoslavnog Božića tradicionalno priređuje Srpsko narodno vijeće. Predsjednik SNV-a Milorad Pupovac rekao je da ga je Jadranka Kosor nazvala i ispričala se da ne može doći jer nije u Zagrebu. Zašto, međutim, nije došao netko drugi iz HDZ-a?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sramota. Bili smo sa SDSS-om osam godina u koaliciji, a sad im ni na domjenak nismo išli. Ako predsjednica nije mogla, trebala je odrediti svojeg izaslanika", komentiralo je nekoliko istaknutih HDZ-ovaca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo