'Svi ministri su fizički propali u zadnje dvije godine, radimo po 18 sati dnevno'

'Svi smo izgledali mlađe, bili nasmijani i vedriji', požalio se ministar gospodarstva prisjećajući se grupne fotografije Vlade iz 2011. godine.

23.12.2013.
16:03
VOYO logo

"Svi ministri su fizički propali u zadnje dvije godine, radimo po 18 sati dnevno", izjavio je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak u emisiji Poslovni tjedan na Hrvatskom radiju i ostao živ. Pozvao je građane da pogledaju fotografiju sa stepenica Sabora iz 2011. "Svi smo izgledali mlađe, bili nasmijani i vedriji", rekao je Vrdoljak. Tvrdi da su ministri dali sve od sebe sukladno mogućnostima i da su mogli malo bolje, ali ne previše.

Vrdoljak je najavio i treći sastanak pregovaračkih timova Vlade i mađarskog MOL-a o Ini za sredinu siječnja. Kazao je kako su moguća dva scenarija: "Ili ćemo se sve dogovoriti o budućnosti Ine, strategiji, vođenju kompanije i ispunjavanju strateških nacionalnih energetskih interesa, ili ćemo se na pristojan i kulturan, poslovan način razići kako bi neki drugi strateški partner došao u situaciju da s Vladom pregovara".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je strana sklona dogovoru, a nada se i da će Standard & Poor's-ovo smanjenje rejtinga MOL-u učiniti mađarsku sklonijom dogovoru. Izvijestio je i kako nema konkretnog odgovora MOL-a na Vladino traženje da se MOL očituje oko mogućnosti da prodaje Ine. Izjavio je i kako se protivi zatvaranju dviju Ininih rafinerija te kaže kako je zadovoljan procesom snimanja Jadrana. Nagodinu se očekuje i potpisivanje ugovora za tri velika energetska projekta - istraživanje Jadrana, termoelektrane (TE) Plomin C i TE Osijek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike