'RODITELJI NEĆE SMJETI NI PO DIJETE KOD BAKE? Trut otkrio detalje oko propusnica: / Što ako otputujete prije mjera? Što s kaznama...

Image
Foto: Screenshot/RTL

'Sustav se priprema i preko vikenda ćemo sve pripremiti za ponedjeljak, od kada će građani moći zatražiti propusnice, naravno oni kojima je to po mjerama omogućeno', tvrdi Trut

18.12.2020.
20:27
Screenshot/RTL
VOYO logo

Damir Trut, pomoćnik ministra unutarnjih poslova i šef Civilne zaštite za RTL je detaljno odgovorio na sva pitanja vezana uz novu mjeru kojom se zabranjuje putovanje među županijama. Prije svega ističe kako je „ostavljeno dovoljno vremena da se se službe i sve aktivnosti pripreme“

Smiju li se vratiti u prebivalište ljudi koji otputuju prije stupanja mjera na snagu?

Ja vjerujem da neće biti toga, ali svi oni koji otputuju prije nego stupi na snagu ova mjera, mogu se vratiti na mjesto prebivališta ili stalnog boravišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Što ako, npr. netko putuje u autobusu od Zagreba do Splita bez propusnice i to se tek otkrije na npr, odmorištu?

Njemu će biti onemogućeno daljnje putovanje.

Hoće li se naplaćivati kazne onima koji na nekoj lokaciju budu bez propusnice?

Nismo o kaznama razmišljali, ali dovoljna je kazna je što neće moći ići dalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neki roditelji su djecu odvezli bakama i djedovima, hoće li ih moći vratiti kućama, hoće li biti opravdanje da se moraju vratiti po djecu?

To nije opravdanje i neće dobiti propusnicu.

Što s građanima iz dijaspore, koji su došli u Hrvatsku s negativnim PCR testom, a nemaju više prebivalište u Hrvatskoj, kako će se oni kretati po državi?

Oni mogu ući u Hrvatsku i doći do odredišta koji prijavili na granici i tamo mogu boraviti, a ako žele ići u druge županije morati će tražiti propusnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li cijeli sustav spreman za navalu?

Sustav se priprema i preko vikenda ćemo sve pripremiti za ponedjeljak, od kada će građani moći zatražiti propusnice, naravno oni kojima je to po mjerama omogućeno.

Situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj i svijetu iz minute u minutu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo