'Ko zna o čemu se tu radi' / Svećenika optuženog da je pedofil neki župljani i dalje brane: 'Sve su mu namistili...'

Image
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

'Ko više može išta virovat, a i on se u zadnje vrime okrenija protiv Vlade, može svašta bit. Ali nikad mi ne bi pa na pamet'

26.5.2018.
9:26
Ivana Ivanovic/PIXSELL
VOYO logo

Hvarski svećenik, 72-godišnji don Mario Zelanović, kojeg predstavljaju i kao “najvećeg maslinara među hrvatskim svećenicima” te čovjeka koji ima “srce kao autobus” uhićen je u utorak pod sumnjom da je obavljao bludne radnje nad 15-godišnjim djetetom.

Slobodna Dalmacija piše da je don Zelanović bio omiljeni svećenik na otoku te da je početkom osamdesetih godina UN-ovoj organizaciji FAO prepustio maslinik u crkvenom vlasništvu, kako bi se promovirao novi, danas posvuda rašireni model uzgoja maslina, dok su u to vrijeme ostali težaci bili vrlo skeptični prema toj ideji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz pomoć župljana on i dalje održava 330 crkvenih maslina, a višestruko je nagrađivan za svoje djevičansko ulje koje je slao i na druge kontinente. Sada je višestruko osumnjičen za bludne radnje nad maloljetnicama.

Slobodna Dalmacija piše i da je svećenik svima uvijek bio na raspolaganju, da je bio “zagriženi ljubitelj nogometa” te da je naveliko hvalio Andreja Plenkovića (koji je porijeklom s dijela otoka Hvara na kojemu službije don Zelanović) kada je ovaj došao na čelo HDZ-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“On jedini može razagnati ovaj pakao koji je sada na djelu, vratiti prave vrijednosti i spasiti Hrvatsku”, kazao je tada.

PROČITAJTE JOŠ:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

>> Priznao pedofiliju: svećenik s Hvara optužen za seksualno zlostavljanje dvije maloljetne učenice

>> Uhićen svećenik na Hvaru: 'Bludničio je nad djetetom mlađim od 15 godina'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što se po otoku pročulo zašto je omiljeni svećenik uhićen i za što je osumnjičen, zavladala je poslovična nevjerica.

“Ne mogu virovat… Nikad mi to nije palo na pamet… Ko zna o čemu se tu radi…” – redom govore otočani, a piše Slobodna Dalmacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malotko je spreman razgovarati, a i oni koji nešto kažu žele to reći anonimno.

“O popima se uvik svašta priča, ali da on dira curice nikad se nije čulo. U zadnje vrime je bija jako bolestan, jedva je mica, teško je zamislit da bi se moga takvin stvarima bavit”, kažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedan ugostitelj s Hvara smatra da je svećenik žrtva namještaljke.

“Sve su mu namistili. Sićate se da je tako bilo i u Starome Gradu prije nekoliko godina. Čovika su javno osramotili, uništili mu život, a onda sve demantirali. Ali kasno”, kaže taj ugostitelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A na konstataciju novinara da je don Zelanović priznao ono za što je osumnjičen, ovaj dalje kaže: “Ne znan onda, kako bi i moga znat, ali sumnjan. Ko više može išta virovat, a i on se u zadnje vrime okrenija protiv Vlade, može svašta bit. Ali nikad mi ne bi on pa na pamet.”

Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike