SVEĆENIK KOJI JE ZAMRAČIO MILIJUNE: / Crkva mora fra Šimi platiti 98.000 kuna!

Image
Foto: PIXSELL, Ivo Čagalj
10.3.2016.
12:52
PIXSELL, Ivo Čagalj
VOYO logo

Umjesto da naplati dio iznosa za koji ju je oštetio, Crkva čak mora fra Šimi nadoknaditi troškove postupka u iznosu od 98.750 kuna!

Maslinik nije samo njegov

Razlog uvaženoj žalbi leži u tome što sve nekretnine nad kojima je predložena ovrha nisu u vlasništvu bivšeg župnika iz Baške Vode. On je, naime, spomenuti maslinik podigao 2010. na zemljištu koje je dijelom u vlasništvu Republike Hrvatske dok su neke čestice u vlasništvu su drugih fizičkih osoba, a neke i u suvlasništvu trećih osoba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tražeći ovrhu, Crkva je priložila darovni ugovor Nimčeve majke Ilke Nimac, koja mu je poklonila dio čestica, kao i kupoprodajni ugovor sklopljen između Šime Nimca i Ante Nimca iz Lišana od kojega je kupio neke parcele.

Smatrali su kako će to, uz posjedovni list iz katastra biti dovoljno za ovrhu. Crkva je bila uvjerena da je najočitiji dokaz da se radi o nekretninama u njegovom vlasništvu to što se žalio na rješenje o ovrsi i time "priznao pasivnu legitimaciju i vlasništvo". Međutim, utvrđeno je drugačije i sud je odbacio zahtjev za ovrhom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najtraženiji svećenik u Hrvatskoj uhićen u Zagrebu

Image

Najtraženiji svećenik u Hrvatskoj uhićen u Zagrebu

Image

Najtraženiji svećenik u Hrvatskoj uhićen u Zagrebu

'Preveslao' sve oko sebe

Odvjetnik Župe Željko Ćapin još je ranije za Večernji list izjavio da se Nimac upisao kao katastarski posjednik maslinika, a vlasništvo nije uknjižio na sudu vjerojatno zato da bi izbjegao moguću ovrhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vlasnik jedne od čestica na kojoj je fra Šime posadio masline, Marijan Šimunec, kazao je za isti list da je, vrativši se iz Zagreba u rodne Lišane Ostrovičke, bio silno iznenađen što je na dijelu svoje djedovine zatekao maslinik. No, zbog male vrijednosti spora i dugotrajnih sudskih postupaka odlučio je ne tužiti Nimca.

"Ja bih se svoje zemlje odrekao u korist crkve, ali ni slučajno ne bih u korist Šime Nimca, bivšeg fratra", kazao je ogorčeni Šimunac, nakon što je Crkva zatražila ovrhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nimac i bankarica Jasmina Bilonić nepravomoćno su osuđeni na Županijskom sudu u Splitu zbog 9,8 milijuna kuna koji su "nestali" nakon prodaje crkvenog zemljišta u Baškoj Vodi.

Image
ZARADA NA MILODARIMA: /

Svećenik priznao da je ukrao više od 700.000 eura

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo