PLAN B / Ništa od stadiona: Nevrijeme pomaknulo i mjesto održavanja proslave 'Oluje' u Kninu. Svečanost sele na drugu lokaciju

Image
Foto: Hrvoje Jelavić/PIXSELL

U sklopu programa predviđena su obraćanja predsjednika Republike Zorana Milanovića, Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i Vlade Andreja Plenkovića, a u ime hrvatskih branitelja prvi će govoriti djelatni časnik HV-a, dragovoljac iz 90-e i pripadnik legendarnih Tigrova

3.8.2023.
14:17
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
VOYO logo

S obzirom na lošu vremensku prognozu DHMZ-a, prema kojoj su izgledni pljuskovi s grmljavinom i olujno nevrijeme, središnja svečanost proslave 28. obljetnice Oluje 5. kolovoza u Kninu održat će se umjesto na nogometnom stadionu na Trgu dr. Ante Starčevića, koji će biti dijelom natkriven.

Ministarstvo hrvatskih branitelja izvijestilo je u četvrtak da će se središnja svečanost Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 28. obljetnice Vojno redarstvene operacije Oluja zbog vremenskih neprilika održati na natkrivenom Trgu dr. Ante Starčevića kako bi se program mogao nesmetano odvijati i pratiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U ranim jutarnjim satima, od 6.30 sati, održat će se tradicionalna budnica ulicama grada Knina, a dolazak uzvanika i sudionika očekuje se do 9 sati.

Podizanje zastave pratit će se putem videozida

Na Trgu kod Spomenika hrvatske pobjede Oluja 95 od 9.20 sati odat će se počast poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima. Vijence će položiti predstavnici obitelji poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja u VRO Oluja, HRVI, ratni zapovjednici i predstavnici udruga iz Domovinskog rata, a potom i najviši državni dužnosnici te predstavnici županija i gradova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Središnja svečanost počinje u 9.40 sati, a podizanje zastave na Tvrđavi pratit će se putem videozida na Trgu. Predviđeno je da zastavu podižu predstavnici hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata, njih 12, u nazočnosti počasnog postroja MUP-a i pripadnika Počasno-zaštitne bojne OSRH-a.

Image
USUSRET PROSLAVI /

Iz BiH stižu provokacije, Nešić: 'Oluja je zločinačka operacija. To nije oslobodilačka akcija, dokazujete da zlo nije umrlo'

Image
USUSRET PROSLAVI /

Iz BiH stižu provokacije, Nešić: 'Oluja je zločinačka operacija. To nije oslobodilačka akcija, dokazujete da zlo nije umrlo'

U sklopu programa predviđena su obraćanja predsjednika Republike Zorana Milanovića, Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i Vlade Andreja Plenkovića, a u ime hrvatskih branitelja prvi će govoriti djelatni časnik HV-a, dragovoljac iz 90-e i pripadnik legendarnih Tigrova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijekom svečanosti bit će pročitana i povjesnica VRO Oluja te imena 244 poginulih i nestalih u VRO Oluja.

U sklopu programa nastupit će Klapa HRM-a Sv. Juraj i Policijska klapa Sv. Mihovil, a završetak središnje svečanosti očekuje se do 11,15 sati. Potom slijedi misa u Crkvi Gospe Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta, koju predvodi vojni ordinarij od 11.45 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ministarstvo poziva da izvijesite hrvatske zastave

Taktičko-tehnički zbor naoružanja i opreme moći će se razgledati na parkiralištu kod Autobusnog kolodvora od 11 do 16 sati, u poslijepodnevnim satima predviđen je doček maratonaca i biciklista te potom i moto defilea, a organizirana je i podjela vojničkog graha za sve koji će biti na proslavi toga dana u Kninu.

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 28. operacija VRO Oluja obilježava se nizom događanja širom Hrvatske, a Ministarstvo hrvatskih branitelja pruža potporu udrugama iz Domovinskog rata, kako u osiguranju prijevoza za Knin tako i u organizaciji proslave i u drugim gradovima i općinama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz Ministarstva pozivaju sve da toga dana izvjese hrvatske zastave.

POGLEDAJTE VIDEO: Za obljetnicu Oluje predviđa se prava oluja. Plan B je spreman, doznajemo kakav će biti protokol

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo