popravljaju turističku sliku /

Sve ih je više: istražili smo zašto Južnokorejci toliko obožavaju Zagreb

Južnokorejaca u Zagrebu ima najviše pa im se glavni grad odlučio prlagoditi. Počeli su se otvarati korejski restorani, dućani, čak i hosteli isključivo za njih

10.8.2016.
22:55
VOYO logo

Veseli Korejci marširaju Zagrebom, i sve ih je više i više. Ni kišni dan im nije prepreka da obiđu sve što su naumili jer obožavaju Hrvatsku.

"Imate puno crkvi koje obilazimo, i puno muzeja, toliko toga ima za vidjeti, a posjetit ćemo i Zagreb eye s kojeg puca pogled na cijeli grad", kaže turistkinja iz Južne Koreje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tako je korejskih selfija iz Zagreba na društvenim mrežama više čak i od njemačkih, jer ih je samo u srpnju stiglo više od 10.000. A procjena je da će kroz cijelu godinu biti i do 70.000 Koreanaca koji itekako popravljaju ukupnu turističku krvnu sliku. 

"Brojke rastu, u srpnju smo zabilježili 12 posto više dolazaka i 34 posto više noćenja, što u brojkama iznosi 120.000 dolazaka i 250.000 noćenja", kaže Darija Dragoje iz Turističke zajednice grada Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stoga se i Zagreb počeo prilagođavati gostima s istoka.

U Mesničkoj ulici ulaz je u specijalizirani Hostel, namijenjen isključivo korejskim gostima. Ima 27 kreveta i prilagođen je njihovom načinu života.

Ali i ostali su se zagrebački hoteli prilagodili. Primjerice, u sobama, osim tri hrvatska televizijska kanala, postoji još i južnokorejski kanal. A u bračnim sobama, kreveti su odvojeni. To je u Koreji normalno.

Upravo je korejska televizija zaslužena za ovoliki broj gostiju jer se u Hrvatskoj snimao južnokorejski reality show 'The Romantic in Croatia'. Oduševljeni viđenim, Korejci su poželjeli doći u goste, ali i kušati našu hranu. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U samom centru Zagreba uskoro se planira otvoriti i korejski dućan u kojemu možete kupiti i korejske namirnici kao što je kraljevska tjestenina s jastogom. 

Ali Korejci nisu došli ovdje jesti dobro poznatu hranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne planiram jesti koreansku Hranu. Kada sam ovdje, želim iskusiti što više hrvatske", kaže Park iz Južne Koreje.

Mi ćemo samo reći - oprezno s ljutim i dobro nam došli. 

Ljubav je na selu
NOVA SEZONA
VOYO logo