Hvalevrijedna inicijativa / Svaka čast: Rimac automobili organizirali akciju kastracije svih mačaka koje im šeću pogonom!

Image
Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL/Shutterstock

Iz tvrtke Rimac automobili nisu se htjeli posebno hvaliti u ovom slučaju

22.5.2019.
14:05
Dalibor Urukalovic/PIXSELL/Shutterstock
VOYO logo

"Poziv iz tvrtke Rimac automobili, da polovimo mace koje šeću u prostoru tvrtke i odvedemo ih na sterilizaciju ili kastraciju, što će ta tvrtka financirati, su rijedak primjer suradnje. Inače nam se češće događa da nam građani jave da u području neke tvornice ima divljih maca, pa jedva dogovorimo da nas puste u prostor da bismo ih polovili", kazala je Katarina Loborec iz Udruge Prava šapa, koja brine o napuštenim uličnim mačkama, za 24sata.

Dodala je da su ih iz tvrtke nazvali s molbom da im pomognu uloviti divlje mace koje šetaju pogonima, njih pet ili šest, a na kraju se pokazalo da ih ima barem desetak. S obzirom da te mace nisu naviknute na ljude, bilo ih je teško uloviti tako da njihova akcija još nije gotova. Trajat će dok sve te mace ne budu kastrirane. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U krugu tvrtke postoji uređeno mjesto na kojemu ih djelatnici tvrtke hrane i tu ih lovimo. No, kako ne dolaze redovito i ne zadržavaju se dugo, već samo u prolazu pojedu ono što su im ostavili u zdjelicama, u prvom navratu u vrijeme hranjenja uspjeli smo uloviti samo tri ili četiri životinje. Zato kolegica Mirna Herman odlazi tamo u više navrata i, koliko znam, u međuvremenu su ulovljene još dvije mace", rekla je Loborec. 

Istaknula je kako u lovu aktivno sudjeluju i djelatnici tvrtke, a čak su ugradili i kameru i mehanizam koji omogućava da se vrata zatvore na daljinu. To im omogućava da ulove mačke čak i kada volonteri ili djelatnici nisu u blizini. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam kako su Rimac automobili saznali za nas i donijeli odluku da nas pozovu. Ta tvrtka inače nije naš donator, no znamo da jesu donator Prijatelja životinja te da je gospodin Rimac vegetarijanac i ljubitelj životinja. Riječ je o primjeru koji se zaista može pohvaliti, jer se na ovaj način sprječava mogućnost da se na tom području s vremenom okoti puno mačaka, te da divlje i napuštene, a možda i bolesne životinje lutaju ulicama", kazala je Katarina Loborec za 24sata.  

Iz tvrtke Rimac automobili nisu se htjeli posebno hvaliti u ovom slučaju. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nekoliko kolega iz Odjela koji je najbliže hranilištu redovno hrani mace i oni su predložili da se obavi sterilizacija, no ne mislimo da to treba posebno isticati", kazala je Marta Longin, zadužena za Odnose s javnošću za 24sata.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo