VAŽNA OBAVIJEST / Sutra se otvara remetinečki rotor: Vraćaju se i ZET-ovi autobusi

Image
Foto: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Završetak radova najavljuje se u travnju

25.1.2020.
8:24
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
VOYO logo

Sve autobusne linije ZET-a koje su prolazile starim rotorom u nedjelju se vraćaju na trase kojima su vozile prije početka radova na novom jer se u jutarnjim satima kružni tok otvara za sav cestovni promet.

Riječ je o linijama 110, 111, 112, 132, 133, 159, 160, 161, 162, 163, 168, 169, 222, 234, 315 te noćnom autobusu 31 koji vozi kao zamjena za tramvaj.

Autobusi koji prometuju na trasi 234, pak, zbog nedovršenih radova na spoju Obalne i Riječke ceste i dalje će, piše Večernji list, voziti izmijenjenom rutom od Antallove ulice preko Cimermanove i Avenije Dubrovnik do rotora Remetinec te potom nastaviti redovnim smjerom.

Linija 110, usto, imat će drukčiji vozni red od nedjelje, autobus 234 od ponedjeljka, a detalji se mogu pronaći na stranicama ZET-a.

Autobusi na liniji 607, koja je za rekonstrukcije rotora uvedena umjesto tramvaja, nastavljaju voziti po sadašnjem rasporedu do završetka radova što se najavljuje za kraj travnja i početak svibnja.

Podsjetimo, iako će promet na rotoru biti otvoren u nedjelju, nastavit će se radovi na tramvajskoj pruzi, pješačkim i biciklističkim stazama te okolnoj hortikulturi što bi trebalo biti gotovo do početka travnja. Rekonstruirat će se, kaže pročelnik Ureda za izgradnju grada Dinko Bilić, tramvajska pruga u duljini od 925 metara: ''Osim rekonstrukcije i izgradnje tramvajske pruge, planirana je i rekonstrukcija kontaktne mreže u zoni zahvata, kao i izgradnja tramvajskog okretišta i kontaktne mreže unutar samog rotora''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo