slatina na nogama / Slijedi li nakon masovnog ranjavanja u Slatini osveta Janjevaca? Otkrivamo pozadinu sukoba i izjave aktera!

Slatina je potresena stravičnim napadom maloljetnika koji je u noći sa subote na nedjelju noževima ranio šestoricu mladića u dobi od 17 do 28 godina

25.9.2017.
19:20
VOYO logo

Građani strahuju od nastavka sukoba jer su i napadač i ranjeni mladići pripadnici skupina koje se godinama sukobljavaju na nacionalnoj osnovi. RTL-ova ekipa predvođena Ružicom Đukić razgovarala je s obitelji jednog od napadnutih koji je još u bolnici, s teškim tjelesnim ozljedama.  

"Ovo je majica mog sina koji je izboden u prsa. I hlače krvave i kako je pao na koljena. Da li majka rađa dijete na ovaj svijet da ga netko ubada", priča Vjera Simoni, majka napadnutog mladića, 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vjera i njezin sin imali su sreće u nesreći. Martinu je nož zariven tek par centimetara od srca. 

"Pošto smo od prije imali problema s njim moj mu je prijatelj prišao i nešto mu rekao. On je izvadio nož i rekao sad ću vas sve riješiti. Izvadio je još jedan nož i počeo mahati noževima. Ja sam istrčao i onda me zapeklo i vidio sam da sam uboden", opisuje napadnuti mladić Martin Simoni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Martin je jedan od šestorice mladića koje je u noći sa subote na nedjelju u Slatinskom noćnom klubu izboo njihov vršnjak, sedamnaestogodišnjak s kojim su već dulje vrijeme bili u sukobu. 

Na drugom kraju ovog sela sa 600-tinjak stanovnika - većinom Hrvata s Kosova je obitelj koja nije sklopila oka već dva dana.

Franka Perić, baka najteže ozlijeđenog mladića po cijeli dan samo moli i plače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"I dalje je u šok sobi, i dalje je kritično", kaže baka. Mještani za sve krive sustav. Sukob među mladićima traje dugo. Nasilja je bilo s obje strane. Mještani  Slatine strahuju od moguće osvete i novog krvoprolića. U Ćeralijama su jednoglasni - osvete neće biti.

"Neću osvetu, svi smo mi isti. Napadač koji je i sam maloljetan danas je ispitan na bjelovarskom Županijskom odvjetništvu. Tereti ga se za pokušaj ubojstva", kaže Franka Perić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A nakon kritika na račun rada policije u Slatini oglasio se MUP. Uvjeravaju da je policija protiv napadača pravovremeno reagirala i podnosila kaznene i prekršajne prijave za sva protupravna ponašanja koja su utvrđena. Građanima Slatine poručuju da nastave normalno živjeti. 

"Odgovorno tvrdimo da stanje sigurnosti na području grada Slatine a i šire na bilo koji način nije narušeno. Dakle policija tamo radi, ona obavlja svoj posao. Zataškavanje bilo koga kao počinitelja kaznenog djela u odnosu na rad policije ne dolazi u obzir. Policija je bila i ostala otkrivačko djelo u kaznenom postupku, ona će to nastaviti i dalje raditi", kazala je Marina Mandić, Služba za odnose s javnošću MUP-a. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo