nepravomoćna presuda / Sud šest godina utvrđivao tko je kriv za nesreću koju je prouzročila srna, pa dosudio veći trošak postupka od odštete

Image
Foto: Thinkstockphotos.com

Koliko je pravda u Republici Hrvatskoj spora vrlo dobro ilustrira sljedeći slučaj.

19.4.2016.
13:06
Thinkstockphotos.com
VOYO logo

Punih šest godina trebalo je jednom stanovniku Rečice da od Hrvatskih cesta dođe do odštete nakon što je na dionici kojom oni upravljaju njegovim vozilom pregažena srna, koja mu je oštetila vozilo. No, radi se o nepravomoćnoj presudi, konačna će doći nakon žalbenog roka, što bi moglo značiti – za još koju godinu. Stvar je tim apsurdnija, što za sud u ovom predmetu ništa nije bilo sporno.

Općinski sud u Karlovcu utvrdio je da mu Hrvatske ceste moraju isplatiti 8.778,40 kuna, zajedno s kamatama, a plus tome i troškove postupka u iznosu od 10.300 kuna, i to zato jer je 11. travnja 2010. godine oko 20.30 sati Opel Corsom, kojom je tada upravljala vozačica iz Karlovca u smjeru Rečice, na kolnik istrčala srna, te je vozačica na nju naletjela prednjim desnim dijelom vozila. Nastala je poprilična materijalna šteta, a tuženik se nije htio nagoditi, pa je došlo do suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Više pročitajte na KAportalu

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo