'Stvarna je kazna ona koju nosim sa sobom'

7.2.2010.
18:15
VOYO logo

Predsjednik HNS-a Radimir Čačić , koji je početkom siječnja skrivio nesreću u Mađarskoj od čijih su posljedica preminule dvije osobe, najavio je da će dati ostavku na mjesto predsjednika Hrvatskog teniskog saveza.

Čačić je u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u dva rekao da će u utorak na predsjedništvu HTS-a dati ostavku na svoju funkciju te da je o tome već obavijestio potpredsjednika HTS-a Zorana Grbića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluku o ostanku u politici kaže da je donio zajedno s kolegama iz HNS-a, a povući će se samo u slučaju ako u Mađarskoj bude pravomoćno osuđen na zatvorsku kaznu.

Šef HNS-a je ipak priznao da je desetak dana razmišljao o povlačenju iz politike, kako ne bi naštetio ugledu stranke. Istaknuo je da preuzima odgovornost, ali da je bitno razlikovati kaznena djela počinjena s namjerom i kaznena djela iz nehata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Kada je došlo do nesreće odmah sam uočio gospođu koja je ispala iz auta i mislio da je teško ozlijeđena. Onda sam otišao do auta, a vozačica je zvala Hitnu pomoć", prisjetio se Čačić trenutaka nakon nesreće koja se dogodila 8. siječnja na autocesti u blizini Budimpešte.

Kaže da će prihvatiti odluku mađarskog suda, ma kakva ona god bila, pa čak i zatvorsku kaznu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Stvarna je kazna ona koju ja nosim sa sobom i to dosta teško", rekao Čačić.

Priznao je da je prije nesreće u Mađarskoj već imao tri teške prometne nesreće. Pojasnio je da mu se prva dogodila 1974. jer je zaspao za volanom, u drugoj je 1999. na njega je naletjela betonska mješalica. U trećoj se, tvrdi, 2003. onesvijestio i skrenuo na rubnik te se od njega odbio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnici su mu kasnije savjetovali da zbog probelma s cirkulacijom ne bi smio voziti kad je jako vruće ili za niskog tlaka.

Smatra da nije bahat vozač te da je od prve nesreće prošao još barem milijun kilometara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na HRT-u gore nego u HAC-u

Predsjednik HNS-a kaže da Vlada još uvijek nema rješenje za izlazak iz krize, a kako je ocijenio, do radikalnih rezova doći će tek nakon parlamentarnih izbora.

Čačić je zaključio da u državnim tvrtkama radi duplo više ljudi nego što je potrebno, da ništa ne rade, a zaštitu imaju u politici. Kao primjer takve tvrtke naveo je HAC, a smatra da je na HRT-u još gora situacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Na HRT-u je još luđe nego u HAC-u. HNS se protivio donošenju sadašnjeg Zakona o HRT-u zbog kojeg vlada nered i anarhija. Sabor novim zakonom mora riješiti tko za što odgovara na HRT-u na kojem vlada klijentelistički sustav", rekao je Čačić u emisiji Otvoreno.

Prethodni članci:

arti-201002050262006 arti-201002040770006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj užvio 13.srpnja
VOYO logo