SD CVJETNO NASELJE / Studenti misle da su opet našli crva u menzi. Iz SC-a nam odgovorili: 'Premalo je informacija'

Image

Studentski centar u Zagrebu ponovno je pozvao sve korisnike svojih usluga na aktivnu komunikaciju i suradnju, a 'sve radi poboljšanja životnog standarda studenata za vrijeme studiranja u Zagrebu'

11.11.2022.
18:27
VOYO logo

Studentske grupe prštale su reakcijama studenata nakon nedavno objavljenih fotografija iz menze u Studentskom domu Stjepan Radić u Zagrebu. Nekoliko dana kasnije ponovno slična situacija, ali u menzi Studentskog doma Cvjetno.

Fotografija jela u menzi Studentskog doma Cvjetno snimljena je danas negdje oko podneva

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako saznajemo, studentica koja je naručila prženu pastrvu, blitvu na lešo, gusti sok, te kolač Rafaelo, upravo u prženoj pastrvi našla je, tvrdi ona, crva.

Image
Foto: Privatni album

Podsjetimo, ne tako davno, početkom studenog, na društvenim mrežama dijelile su se fotografije na kojima se vidi nešto što nalikuje na crva i vlasi kose u menzi Studentskog doma Stjepan Radić u Zagrebu. Studentski centar je kasnije izvijestio da je izvanredni inspekcijski nadzor u restoranu utvrdio da u paniranom odresku nisu bili crvi, nego riža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
KRONIKE IZ MENZE /

FOTO Studentska stvarnost: Možda su crvi ipak bili riža, ali na ovim fotografijama sigurno nije

Image
KRONIKE IZ MENZE /

FOTO Studentska stvarnost: Možda su crvi ipak bili riža, ali na ovim fotografijama sigurno nije

Fotografije su izazvale brojne reakcije studenata u jednoj grupi na društvenim mrežama, ali osim loše prehrane studenti se već duže vrijeme žale i na grijanje, pranje robe, cijenu smještaja…

O situaciji i o fotografijama poslali smo upit Studentskom domu "Cvjetno naselje", ubrzo nam je stigao odgovor:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Svi restorani SC-a imaju utvrđeni protokol prilikom reklamacije hrane, a sastoji se u tome da se hrana reklamira odgovornoj osobi na liniji posluživanja ili voditelju kuhinje odmah nakon što se primijeti bilo kakva nesukladnost u vezi s hranom bez obzira na uzrok.

Na priloženoj fotografiji nalazi se premalo informacija te se ne može ni potvrditi niti odreći radi li se doista o štetniku (kako se navodi crvu) ili nečem drugom što eventualno podsjeća na crva (ostatci pastrve)", stoji u odgovoru kojeg potpisuje Krešimir Matijević, dr.med.vet., Voditelj samostalnog odjela upravljanja kvalitetom i rizicima u poslovanju prehrambenim proizvodima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Izražavamo žaljenje što se konzument nije odmah obratio odgovornim osobama kako bi, u konačnici, pomogao i odgovornim osobama restorana odgonetnuti o čemu se radi te otklanjanju eventualnih nesukladnosti. Pozivamo stoga studenta koji je konzumirao jelo da se javi u upravu Prehrane radi otklanjanja nedoumica", dodaje Matijević.

Studentski centar u Zagrebu još jednom poziva sve korisnike svojih usluga na aktivnu komunikaciju i suradnju, a sve radi poboljšanja životnog standarda studenata za vrijeme studiranja u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo