'Sad nas i kamatare, to je kap koja je prelila čašu'

'Sveučilište će 1. studenog provjeravati jesu li svi studenti platili školarine.

24.9.2012.
19:18
VOYO logo

Studenti Građevinskog fakulteta u srijedu će održati mirni prosvjed zbog odluke o novom modelu participacije plaćanja u troškovima studiranja koju je taj fakultet usvojio samo dan prije početak upisa, koji bi trebali trajati do 28. rujna.

"Sveučilište će 1. studenog provjeravati jesu li svi studenti platili školarine. Tako kratak rok od svega osam dana da prikupimo drastično povećani iznos školarine predstavlja neočekivani udar na financije studenata, a sasvim je izvjesno da brojni studenti te financijske zahtjeve neće moći ispuniti", poručuju iz Kriznog stožera studenata tog fakulteta. Studenti tvrde kako je "u zemlji gdje student danas plaća 8.400 kuna školarinu kako bi sutra mogao volontirati za 1.600 kuna, taj proziran pokušaj kamatarenja studenta na početku godine kap koja je prelila čašu!".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi državi nebitni

Nezadovoljni su jer se, kako kažu, odluke donose preko noći te napominju da se takvim odlukama mladima poručuje da su državi nebitni. Za pomoć mole i ministra Jovanovića ističući kako se slamaju pod odlukom da u tjedan dana prikupe 8.400 kuna.

"U razvijenim državama, obrazovana radna snaga je ta koja na leđima nosi čitav razvoj gospodarstva, dok u osiromašenoj Hrvatskoj ta ista leđa studenata Sveučilište u Zagrebu upotrebljava samo kako bi na njih prebacilo financijske probleme poslovanja Sveučilišta u Zagrebu za koje studenti nisu nimalo krivi", poručuju studenti građevine tražeći odgodu za prikupljanje novca za školarinu što je nekim fakultetima Sveučilište već odobrilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo