neiskorištena hrana /

Studenti američkog fakulteta RIT Croatia dokazali: više od 300 kilograma hrane se dnevno baca na zagrebačkom Adventu!

Image
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL

Uistinu je to žalosna činjenica s obzirom na to da 20 posto Hrvata živi u siromaštvu čime Zagreb prati praksu ostatka zemlje, gdje se godišnje baci 400 tisuća tona ili više od tisuću tona hrane na dan

3.1.2018.
11:56
Marko Lukunić/PIXSELL
VOYO logo

To su svi ostaci koji na kraju dana ostanu neiskorišteni u kućicama. U kontejneru će po ugostitelju tako završiti 2,5 kilograma kobasica, peciva, fritula i drugih namirnica koje se ne prodaju, prenosi Večernji list.

PROČITAJTE VIŠE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Taj je podatak iznijelo osam studenata američkog fakulteta RIT Croatia, a razgovarali su s popriličnim brojem vlasnika uličnih restorana. Neki su se sami pobrinuli da ne bacaju hranu i ponosno ističu da su "zero waste" kućica, no za većinu to nije slučaj.

Uistinu je to žalosna činjenica s obzirom na to da 20 posto Hrvata živi u siromaštvu čime Zagreb prati praksu ostatka zemlje, gdje se godišnje baci 400 tisuća tona ili više od tisuću tona hrane na dan. Tim više što zakon ugostitelje ne ograničava da doniraju hranu. Unatoč tome što je prije dvije godine ukinuti PDV na donacije hrane, pomaka nema. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako bi prikupili što više sličnih prijedloga ne bi li se ubuduće izbjeglo nepotrebno bacanje, studenti RIT-a otvorili su i e-mail adresu time4achange.contact@gmail.com za sve istomišljenike koji u glavi imaju potencijalno rješenje problema. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo