štromar u rtl-u danas / 'Hrvatska bi zbog incidenata morala poslati Sloveniji prosvjednu notu'

'Premijer je dosad uvijek bio iskren i odradio je sve što smo se dosad dogovorili, uvjeren sam da će i ovo brzo biti riješeno', rekao je potpredsjednik Vlade

1.7.2017.
18:37
VOYO logo

Umjesto spomen-ploče na privatnoj kući u Otočcu, ustaški zapovjednik Francetić dobio je misu zadušnicu, a organizatori prekršajne prijave i krim istragu! Od jutra na terenu interventna policija. 

Iz Varaždina se u RTL Danas uključio potpredsjednik Vlade Predrag Štromar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Da li je zavlačenje micanja ploče u Jasenovcu vjetar u leđa ovakvim pokušajima kakvim smo danas svjedočili u Otočcu?

Mislim da nije, ali ovo što smo danas vidjeli u Otočcu moramo osuditi, i mislimo da takvim događajima ne smije biti mjesta u hrvatskoj javnosti. Nadamo se da će i u Jasenovcu brzo skinuti jedan dio ploče. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Imate li informacije kada će u Jasenovcu ta ploča biti uklonjena? 

Uskoro, premijer je to izjavio već nekoliko puta, imamo dobru komunikaciju i ja mu vjerujem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dokad ćete mu vjerovati? Jeste li uvjetovali neki datum? 

Nisam. Premijer je dosad uvijek bio iskren i odradio je sve što smo se dosad dogovorili, uvjeren sam da će i ovo brzo biti riješeno. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedno od bitnih pitanja kada ste ušli u Vladu bilo je pitanje kurikularne reforme. Zna li se datum kada nju možemo očekivati?

Trenutno se rade analize jer ne možete odmah sve znati. Prije smo imali samo informacije iz medija, sada radimo analizu i brzo će ministrica predložiti premijeru daljnje akcije kako bi reforma išla što prije, što kvalitetnije. Ne možemo više čekati da naša djeca uče na isti način kao i zadnjih 30, 40 godina. Kaskamo za drugim državama, koje imaju osposobljenije ljude za tržište rada. Naša djeca će tek za 10, 15 godina biti spremna za to tržište rada ako sve odradimo kako smo planirali. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri tjedna u Vladi obavljate funkciju Andreja Plenkovića, ministar ste graditeljstva, koja će kapitalna investicija biti vaš projekt? 

Bit će ih više, najbitnija je spajanje zemljišnih knjiga sa katastrom. Danas ljudi imaju velikih problema kada idu u prodaju, transakciju ili gradnju nekretnina. Ne mogu dobiti dobar dokumenat o svojem vlasništvu. Moramo to čim prije napraviti. To će sigurno biti korisno građanima. Oni moraju ići na 6,7 šaltera, kupovati biljege za 70 kuna i oni to osuđuju. Moramo im svima omogućiti dostupniji dokumenat. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdili ste da neće biti incidenata u Savudrijskoj vali, no danas smo svjedočili nekima. Mogu li oni postati ozbiljniji? 

Sigurno neće biti ozbiljniji, kao što nije bilo ni danas. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slovenska policija ušla je na hrvatski teritorij, je li ovo trenutak kad Hrvatska mora Sloveniji poslati prosvjednu notu? 

Sigurno da joj treba poslati prosvjednu notu, jedva čekam sastanak našeg i slovenskog premijera. Siguran sam da ćemo brzo izgladiti te odnose. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pred HNS-om su unutarstranački izbori. Hoćete li se kandidirati za čelnika stranke? 

O tome još neću govoriti. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo