bez slobodnog dana /

Stožer za obranu Uljanika i danas u akciji: 'Porast članova naše grupe od osnutka je enorman'

Iako je neradni dan, osnivači Stožera za obranu brodogradnje Uljanik ne miruju

9.9.2018.
19:24
VOYO logo

I dok Vlada traži riješenje za brodogradnju, a Bruxelles prigovara zbog trošenja novaca poreznih obveznika - radnici sve više vjeruju Stožeru za obranuUljanika.

Sastali su se i danas kako bi pronašli održiv model. Ne odustaju, jer sada više nego ikada imaju potporu radnika - koji sumnjaju u namjere sindikalista.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako je neradni dan, osnivači Stožera za obranu brodogradnje Uljanik ne miruju. Odrađuju posao kojeg su, kažu, odavno trebali odraditi sindikati i nadzorni odbor Uljanika.

 “Vjerovali smo da ne rade svoj posao kako treba i da je došlo do ovakve situacije u Uljaniku zbog toga što radnici nisu bili informirani”, kaže Franko Belas iz Stožera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrde spremni su preuzeti ulogu glasnika svih svojih kolega.

“Glas radnika možeš biti ako hodaš u njihovim cipelama, znači ne u odborima, ne s 15.000 kn plaće u klimatiziranom uredu nego među tim ljudima, mi jesmo ti ljudi”, dodaje Samir Hadžić.

Stožer je radnike izveo na ulice. Osnovali su i Facebook grupu Uljanik za bolje sutra, digitalni poligon radničkog otpora.

"Broj porasta članova od osnutka do danas je enorman u toj grupi, od par sto ljudi danas brojimo tisuće”, dodaje Hadžić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grupa im dozvoljava da do sad neviđenom brzinom šire informacije. Poput ove posljednje koja je odjeknula u javnosti, da unatoč svemu do sad viđenom u novi nadzorni odbor opet nije predložen ni jedan kandidat iz redova radnika.

“To samo pokazuje da i dalje nastavljaju sa svojom politikom ignoriranja nas”, kaže Marko Alviž iz Stožera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Idući korak - okupiti sve zainteresirane dioničare i predstavljati ih na skupštini Uljanika koja će se održati 16. listopada ove godine. I ovim putem pozivaju dioničare da im se jave i daju im punomoć za to.

Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo