Što su to hadezeovci, dovraga, brojali satima?

Više od tri sata njima je trebalo da prebroje dvije tisuće listića. Zamislimo sad: Kujundžić lijevo, Karamarko desno, Kujundžić lijevo, Karamarko desno, Kujundžić lijevo, Karamarko desno...

23.5.2012.
10:54
VOYO logo

HDZ je sate i sate proveo u brojanju glasačkih listića. Je li to bilo zbog nedostatka osnovnoškolskog obrazovanja biračkog odbora, kojemu je problem brojati do 2.000, sadizma ili čiste manipulacije i iscrpljivanja HDZ-ovog cijenjenog biračkog tijela i novinarske svite, koja je ondje stoički čekala da bude medijem Karamarkovog besadržajnog pobjedničkog govora, utvrdit će se već nakon što netko bude izgnan iz te stranke.

Ipak smo na priznanje o tome što se zaista događalo u Lisinskom kad je umjesto Ivića Pašalića izabran Ivo Sanader morali čekati osvetnički pohod ratnog zločinca Branimira Glavaša na svoju bivšu stranku. Jer potpuno je suludo da u susjednoj Srbiji Karamarkov imenjak Nikolić satima slavi pobjedu na predsjedničkim izborima, nakon prebrojanih milijuna glasova, dok se ovi u HDZ-u kilave oko pet biračkih kutija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska demokratska zajednica ponovno je napravila sprdačinu od sebe, i to zahvaljujući činjenici da se našla u paklu demokracije, one koju je izabrala za središnji pojam svog naziva.

Hrvatska 'demokratska' zajednica

Taj krasni pojam i sve što on podrazumijeva, a koji su na krilima pobjede početkom devedesetih godina donijeli nama u Hrvatsku, očigledno je nešto s čime oni nemaju veze. To nije čudno. HDZ je u svojoj slavnoj prošlosti, koje se rado sjećaju, premda u puku te dane gorko proklinju zbog otimačine društvene imovine, startao s kadrom koji je na njih, ali i sve ostale, ostavio duboke posljedice. Bilo je tu mnogo razduženih komunjara, i to onog njihovog manje kreativnog i sposobnog dijela, svucimantija bez ideala i ljudskog sadržaja, i oni su udarili temelje HDZ-u i demokraciji, u kojoj se Hrvatska dan-danas guši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A guši se u smjenama dviju opcija koje se savršeno nadopunjavaju i nemoguće ih je skinuti s trona dok traje njihov zasluženi dio gonjenja države. HDZ prvo stvara nevjerojatan nered, razbacujući se javnim novcem, dijeljenjem svojoj klijenteli i blagoslivljanjem utaje poreza, opraštanjem dugova sebi podobnim tajkunima, utjerivanjem poreznog duga samo onima koji ne uživaju nikakvu zaštitu. Demokraciju istovremeno vježbaju poricanjem prava na referendum i ignoriranjem uličnih prosvjeda.

'Socijaldemokratska' partija

Onda na red dolazi SDP. U ime sređivanja tog nereda, režu bolesno tkivo tjeranjem radnika na ulicu, dok im objašnjavaju da su njihova prava prevelika i da u to bolesno tkivo spadaju i njihovi izvori egzistencije. Pa se onda malo bore za povoljne kredite da bi prokrvili financije, stvorili likvidnost. A da bi dobili te kredite, za koje ih iskreno zaboli uvo tko će ih plaćati, rasprodaju preostalu državnu imovinu i pritom ukucaju koju kunu u proračun. Pa se dogodi da su one banke sanirane novcem poreznih obveznika u HDZ-ovo vrijeme, prodane u SDP-ovo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I tako idemo dalje. Trenutno smo u fazi SDP-ovog pira, koji će, vrlo vjerojatno, biračko tijelo, pritisnuto poskupljenjima, gubitkom posla i osiromašenjem, gurnuti u HDZ-ove ralje.

Karamarkov ukus za ljude

A onda na vlasti imamo druga Karamarka, čovjeka kojemu je sudbina dodijelila da bude rođen na Dan mladosti, kad se slavi rođendan Josipa Broza Tita, kojeg nastoji sotonizirati u svakoj prilici kad mu se mikrofon nađe pod nosom, baš kao što se trudi uzdizati Franju Tuđmana, diktatora po njegovoj mjeri. Onoga koji je na volju dao Borislavu Škegri da rastače ostatke naslijeđenog blagostanja, onog koji je dopustio divljanje obavještajnih službi i podržavao klerofašizam.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napinje se iz petnih žila da pljune po Ivi Sanaderu, koji ga je pozvao u Vladu, a ljubaka se s Božidarom Kalmetom, Sanaderovim kadrovikom svih perjanica korupcije u Hrvatskim autocestama i Hrvatskim željeznicama za kojeg se tek treba utvrditi je li i koliko 'omastio brk'. Prokazuje Sanadera kojemu je podilazio dizanjem ruke za svaki njegov prijedlog. Kimao je glavom na svaku njegovu samohvalu o tome kako se kao premijer bori protiv kriminala, mafije i korupcije.

Jedan član – jedan glas neće dobro svršiti bez Branke

Ali sad mu se gadi sve što je Sanader predstavljao. No, ako ima imalo mudrosti i poštenja, Karamarko će dogodine, kad će se održati novi unutarstranački izbori, po novom statutu stranke, rehabilitirati jednu pripadnicu njegova kadra – Branku Pavošević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivša računovotkinja posvjedočila je sudu u procesu Fimi Media da je na dan kad je ubijen Ivo Pukanić, pod pritiskom bivšeg šefa Carine Mladena Barišića, bila u stanju u iznimno kratkom roku prebrojati čak dva milijuna eura mita. Bez njenog iskustva i vještina, mogle bi proći godine dok HDZ ne utvrdi tko je temeljem glasova svakog pojedinog člana stranke odnio pobjedu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo