SKUP SPORT / Može li se sa 100 eura preživjeti dan u najskupljem hrvatskom gradu? Reporterka se bacila na posao, nije joj bilo lako...

Dok neki stranci ističu kako se ne žele uzrujavati zbrajajući svaki cent dok su na odmoru, drugi su istaknuli još jedno mjesto u Hrvatskoj 'koje je vjerojatno najskuplje mjesto na svijetu'

27.6.2023.
9:58
VOYO logo

Prije aktualne krize - gost je u Dubrovniku prosječno trošio 170 eura na dan, od čega se nešto više od polovice ili 87 eura odnosi na smještaj, na hranu i piće 43 eura, na kulturu i zabavu 14 eura, a na kupnju 11 eura. No, sve to - bilo je prije inflacije, pa je ekipa RTL Direkta odlučila provjeriti što se danas može sa sto eura u najskupljem hrvatskom gradu, prenosi Danas.hr.

Omlet i kava 17 eura

Prvo doručak. Da biste na Stradunu uživali u omletu koji se sastoji od gljiva, mascarponea i razno raznih dodataka - to ćete morati izdvojiti 13 eura, ako želite popiti macchiato to ćete platiti 4 eura. Sve skupa 17 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
UBOGA SIROTINJA /

U Vladi kažu da BDP i izvoz rastu, a po kupovnoj moći smo na dnu EU-a: Špeceraj je ovdje skuplji nego u Nizozemskoj

Image
UBOGA SIROTINJA /

U Vladi kažu da BDP i izvoz rastu, a po kupovnoj moći smo na dnu EU-a: Špeceraj je ovdje skuplji nego u Nizozemskoj

35 eura za zidine

Nakon što ste fino pojeli doručak, sada je vrijeme da te kalorije potrošite. Ako se želite prošetati po zidinama, to ćete platiti 35 eura.

Ostalo nam je još 48 eura pa umjesto ručka - plaža! Za Banje kažu da su najljepša dubrovačka plaža, a i cijene su im za strance čini se "prekrasne". Ipak ništa  od  ležaljke i suncobrana jer najam košta 33 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koktel 16,5 eura

Nakon kupanja na Banjama došli smo u bar i naručili koktel koji smo platili 16,5 eura što znači da nam je preostalo 31,5 euro.

Suvenir 3, večera 26 eura

Kad smo već u biseru Jadrana, šteta je da odemo praznih ruku. Kupujemo magnet za 3 eura i ostajemo s 28,5 eura. Je li dovoljno za večeru?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na to da je rižoto koštao 26 eura preostalo nam je još 2,5 eura pa se možda počastimo s još nekim pićem.

" Dan smo na kraju jedva uspjeli privesti kraju. Ali ključna riječ je jedva jer nismo uspjeli iznajmiti ležaljke, platiti parking - niti popiti piće u večernjem izlasku. Sve to stajalo bi nas još barem sto eura", zaključuje reporterka, no što kažu stranci?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bili smo na Hvaru to je vjerojatno najskuplje mjesto na svijetu

Na pitanje koliko dnevno troši u Dubrovniku, Meriton iz Kosova kaže:

"Pa iskreno nisam pratio i ne želim, već ću uživati ovdje s djecom." "Danas baš idemo na vožnju i samo ona košta 50 eura", kaže Fernanda iz Brazila. "Bili smo na Hvaru netom prije i to je vjerojatno najskuplje mjesto na svijetu na kojem sam bio", dodaje Chuck iz Kalifornije, dok Sarah iz Australije smatra da bi suncobrani morali biti besplatni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo