ŠTO SE DOGAĐA SA SLUČAJEM F. ZAVADLAVA? Odvjetnik otkriva: / 'Već sada je otežano vođenje postupka, razloga je nekoliko'

Image
Foto: Pixsell/Facebook

Šerić očekuje da će Vrhovni sud zaista trebao objektivno ocijeniti sve te okolnosti kao i ekonomičnost postupka

25.2.2020.
23:25
Pixsell/Facebook
VOYO logo

Prošlo je mjesec i pol dana od trostrukog ubojstva u Splitu koje je šokiralo Hrvatsku. Osoba koja je kalašnjikovom ubila splitske dilere je 25-godišnji pomorac Filip Zavadlav koji je svojim činom podijelio zemlju. Kako doznaje RTL, odvjetnik trostrukog ubojice, Branko Šerić, zatražio je od Vrhovnog suda da se suđenje premjesti na neki drugi hrvatski sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Smatram da se radi o takvom teškom kvalificiranom kaznenom djelu višestrukog ubojstva da je došlo do uznemirenja građana, da će se postupak pred nekim drugim sudom lakše i efikasnije provoditi. Već je sada zbog procjene sigurnosti okrivljenika, ali i medijske uključenosti, otežano vođenje kaznenog postupka", kazao je Zavadlavov odvjetnik za RTL.

Image
FILIP ZAVADLAV JE U TRENUTKU MASAKRA U SPLITU BIO DROGIRAN: /

Toksikološko vještačenje otkrilo što je imao u krvi

Image
FILIP ZAVADLAV JE U TRENUTKU MASAKRA U SPLITU BIO DROGIRAN: /

Toksikološko vještačenje otkrilo što je imao u krvi

U DORH-u ne vide razloga za promjenom suda

Šerić očekuje da će Vrhovni sud zaista trebao objektivno ocijeniti sve te okolnosti kao i ekonomičnost postupka. Zavadlav se trenutno nalazi u zagrebačkoj zatvorskoj bolnici te ga se odande nosi na ročišta u Split. Prošlog tjedna je prijedlog za prenošenje nadležnosti stigao na splitski sud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

22.10.2013., Zagreb - USKOK, Gajeva. Igor Prelimovac izasao je iz USKOK-a kako tvrdi njegov odvjetnik Branko Seric. Igor Prelimovac dosao je u USKOK zbog afere HGK-HAC. Photo: Marko Prpic/PIXSELL

Damir Romac, glasnogovornik splitskog Županijskog suda kazao je za RTL da je zatraženo mišljenje državnog odvjetnika koji je dao mišljenje. Nakon toga će spis biti ponovno poslan u Zagreb kako bi Vrhovni sud odlučio o tom prijedlogu, objašnjava Romac. Ipak, u DORH-u ne vide razloga za promjenom suda.

"U odnosu na ovaj zahtjev Županijsko državno odvjetništvo u Splitu dalo je negativno mišljenje. Činjenica je da Županijsko državno odvjetništvo u Splitu provodi istragu do završetka iste bez obzira na to kakvu će odluku o prijedlogu branitelja okrivljenika donijeti Vrhovni sud Republike Hrvatske", poručili su.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhovni sud u Zagrebu donijet će odluku o zahtjevu obrane uz poruku kako prijedlog za prenošenje nadležnosti još nisu zaprimili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo