NEMOGUĆE GLAZBENE SURADNJE / Što je sljedeće – turneja Thompsona i Čorbe?!

Image

Hrvatski pivski div, poznat po promoviranju svojih proizvoda neobičnim glazbenim suradnjama, dosad je uništio ostatke ugleda Bajage i Prljavog kazališta. Za nadolazeće turneje nudimo im listu još luđih kombinacija.

10.12.2011.
14:25
VOYO logo

Dobri stari Bajaga trenutno diljem Hrvatske rasprodaje posljednje komadiće odavno izgubljenog  ulično-artističkog kredibiliteta dijeleći pozornicu s regionalnom kraljicom lakih nota. Razlog za to izdašan je honorar poznatog „pivskog diva“ kojem su slični projekti glavna fora još od vremena istinski degutantne turneje Miroslava Škore i Prljavog kazališta.

U to ime, donosimo tri prijedloga nemogućih glazbenih suradnji koje bi mogli iskoristiti na nekoj od nadolazećih koncertnih promocija svog proizvoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  1. Marko Perković Thompson i Riblja Čorba – omiljeni glazbeni heroji hrvatskih, odnosno srpskih desničara imali bi jedinstvenu priliku da utvrde kolike su razlike kako među njima samima, tako i među njihovim parolama. Istini za volju, pijani rock četnik Bora Đorđević punio je dvorane puno prije nego su se na ovim prostorima počele nazirati ratne strahote, a i svoje nacionalističke pokliče ipak redovno ostavlja za samostalne projekte ili odvratne suradnje poput onih s davno zaboravljenim Minđušarima. S druge strane, baš kao i kod Thompsona, njegovi su javni istupi i opredjeljenja odavno postali mnogo zanimljiviji od pjesama.
  2. Velečasni Sudac i Goran Bare – Odluči li velečasni Zlatko Sudac oživjeti svoju glazbenu karijeru, nejluđi suradnik mogao bi mu biti Goran Bare. S obzirom na neprestane pokajničke ispovijesti lidera Majki, možemo zaključiti kako bi mu, s obzirom na sva iskušenja koja donosi rock'n'roll način života, zaista dobro došao.
  3. Pošto sam u tekstu već spomenuo dvojicu „kumova“, kako se Thompson i Škoro vole nazivati, čini se nekorektnim ne pridodati im i trećeg. Završni prijedlog bila bi turneja na kojoj bi Matu Bulića pratio simfonijski orkestar, čime bi se po prvi puta u povijesti čaše mogle razbijati i na zvukove violina.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo