ŠTO ĆE NA OVO REĆI DINAMOV GAZDA? / Vrhovni sud obrazložio zašto će se Mamiću ponovno suditi u Osijeku

Image
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
11.7.2017.
14:07
Davor Javorovic/PIXSELL
VOYO logo

Vrhovni sud objavio je na svojoj internetskoj stranici rješenje doneseno još 2. lipnja u kojem stoji da je osječki sud proglašen nadležnim u ovom slučaju kako bi se "osiguralo daljnje nesmetano i objektivno vođenje postupka" i "izbjegla svaka moguća sumnja u nepristranost daljnjeg postupanja".

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV ZDRAVKA MAMIĆA: USKOK detaljno opisao kako su iz Dinama izvukli čak 144 milijuna kuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne navodeći imena već samo inicijale Mamića i njegovih suoptuženika u rješenju Vrhovnog suda prihvaćen je argument tužiteljstva da je "iz javno dostupnih podataka nesporno da predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić te suci tog suda Jasna Smiljanić te Ivica Veselić" poznaju Mamića, ali i njegova brata Zorana te optuženog čelnika Dinama i Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) Damira Vrbanovića.

Podsjećaju da je Veselić predsjednik, a Jasna Smiljanić sutkinja Arbitražnog suda HNS-a u kojemu je Vrbanović izvršni direktor te predsjednik Zagrebačkog nogometnog saveza, dok je Mamić "dugi niz godina obnašao rukovodeće funkcije" u HNS-u, a donedavno je bio i njegov prvi dopredsjednik. Dodaju i da je sutkinja Županijskog suda u Zagrebu, Nika Grospić Ivasović, također sutkinja HNS-ovog Arbitražnog suda, ali i da je u medijskim nastupima Mamić navodio "kako je u prijateljskim odnosima sa predsjednicima Županijskih sudova u Zagrebu, Rijeci i Splitu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Imajući u vidu razloge zbog kojih je Glavni državni odvjetnik predložio vođenje postupka pred Županijskim sudom u Osijeku, umjesto pred Županijskim sudom u Zagrebu, predsjednik Vrhovnog suda Republike Hrvatske ocijenio je da su ti razlozi opravdani i u skladu s potrebom da se otkloni i najmanja sumnja u nepristranost sudaca u daljnjem postupanju", navodi predsjednik Vrhovnog suda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo