LJUBOMORA ILI? / Plenkovićev tata poslao poruku bivšem predsjedniku: 'Susrećeš se s Milanovićem a zašto ne komuniciraš s mojim sinom?'

Image
Foto: Igor Kralj/Tomislav Miletic/Marin Tironi/Pixsell

Bivši predsjednik Stjepan Mesić otkrio je kako će uskoro biti objavljen dokument 'Apel za spas BiH' te otvoreno progovorio o svome odnosu s Milanovićem i Plenkovićem

1.2.2022.
21:11
Igor Kralj/Tomislav Miletic/Marin Tironi/Pixsell
VOYO logo

"Apel za spas Bosne i Hercegovine", novi je dokument koji će uskoro biti predstavljen javnosti, a kojeg potpisuju trojica članova posljednjeg Predsjedništva SFRJ, Stjepan Mesić iz Hrvatske, Bogić Bogićević iz Bosne i Hercegovine i Vasil Tupurkovski iz Sjeverne Makedonije.

Kako je objavio tjednik Nacional, trojac zagovara posve suprotno rješenje za BiH od etničkih koncepata Republike Srpske i HDZ-a BiH, koje podržavaju vlasti iz Beograda i Zagreba. Autori Apela za spas BiH uvjereni su da je "jedino rješenje za Bosnu i Hercegovinu građanska država".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Propali su i ovi posljednji pregovori u Neumu i shvatili smo da se nešto mora učiniti. Sadašnja "daytonska BiH" je nefunkcionalna i zato radimo na prijedlogu kako izići iz sadašnje situacije", rekao je Mesić za Jutarnji list.

Podrška Željku Komšiću

Njegova stajališta o BiH se razlikuju od stavova Zorana Milanovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"On je rekao da se nas dvojica nalazimo i razgovaramo. U nekim pitanjima se slažemo, a u nekim ja pokušavam nagovoriti njega ili on mene, ali nas dvojica smo i dalje prijatelji", rekao je.

"Hrvatska politika vodila se principom "što više putovnica se podijeli u BiH, to će biti sigurnija pozicija Hrvata", a to je bilo pogrešno. Želim reći da su i neke izvanjske politike imale utjecaj na sadašnje stanje u kojem je Bosna i Hercegovina. Što se tiče Željka Komšića, prema mojem mišljenju, njegov izbor predstavlja korak prema građanskoj državi, jer za njega su uz Bošnjake i Hrvate glasali Srbi i pripadnici manjina. Oni su glasali za Komšića jer on podržava BiH, bio je pripadnik Armije BiH. Jednostavno, Komšiću se ne može prigovoriti da je bilo gdje bio protiv Bosne i Hercegovine", smatra Mesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ZAŠTO SU PROPALI PREGOVORI? /

Dragan Čović: 'Čuvajte Republiku Srpsku, svi vam mogu zavidjeti'; Dodik: 'Bilo bi loše da Hrvatska govori protiv nas'

Image
ZAŠTO SU PROPALI PREGOVORI? /

Dragan Čović: 'Čuvajte Republiku Srpsku, svi vam mogu zavidjeti'; Dodik: 'Bilo bi loše da Hrvatska govori protiv nas'

Razbijači BiH

Otkrio je da je dobio poruku od Plenkovićeva oca u kojoj je napisao da se susreće s Milanovićem i upitao ga zašto ne komunicira i s njegovim sinom.

"Ali mene Andrej Plenković nikad nije pozvao na razgovor ili da se sastanemo", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je u pitanju politika Milorada Dodika, Mesić tvrdi da "ne zna čiji je on prijatelj, ali da zna da je on razbijač Bosne, baš kao i Dragan Čović.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo