STIŽU NOVA PRAVILA, NEKI SU VEĆ DOBILI VREĆICE: / 'Ne budete li ih poštovali, možete dobiti kaznu do čak 10.000 kn'

Image
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

U paketima se nalazi 13 besplatnih vrećica volumena 60 litara, za polugodišnje razdoblje

24.4.2019.
22:48
Tomislav Miletic/PIXSELL
VOYO logo

Čini se kako će i Hrvati morati postati više ekološki osvješteni, a sve zbog oštrih kazni za one koji ne budu poštivali pravila.

Zagrebačka Čistoća već je tako počela s dijeljenjem žutih vrećica u koje će građani i građanke metropole odlagati plastičnu i metalnu ambalažu iz svojih kućanstava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U paketima se nalazi 13 besplatnih vrećica volumena 60 litara, za polugodišnje razdoblje, odnosno dvije vrećice po mjesecu.

'Želimo educirati građane'

"Kazni zasad nema, dok se ne uspostavi cjelovit sustav na području grada Zagreba do kraja godine, neće biti kazni. Kazne ni nisu intencija, želimo educirati građane i nakon toga kad im ispostavimo cjelokupnu infrastrukturu bit će ugovorne kazne koje idu i do 10.000 kuna", upozorio je Trpimir Majcan, direktor Sektora za gospodarenje otpadom Čistoće u RTL-u Danas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i kako će se sve nadgledati.

"Sve će biti nadgledano tako što će svi kamioni imati senzore i kamere, svaki spremnik će imati čip, ime i prezime i znat ćemo tko je što i kada odložio u koju kantu, fotografirati i imati dokaze'', dodao je Majcan uz nadu kako će nova pravila osvjestiti građane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo