STIŽE NAM OPASNA PROMJENA VREMENA, IZDANO JE CRVENO UPOZORENJE: / U Austriji pala tuča veličine teniske loptice!

Image

Stiže nam promjena vremena, koja sudeći prema informacijama iz susjednih zemalja, neće biti nimalo ugodna

27.7.2019.
19:36
VOYO logo

Na dugoročnoj vremenskoj prognozi DHMZ-a moglo se već prije nekoliko dana vidjeti kako će nedjelju obilježiti loše vrijeme. Razmjere tog vremena danas je otkrila slovenska Facebook stranica Neurje.si s objavom iz mjesta Wildon pored Graza gdje je pala tuča promjera sedam centimetara.

Meteoalarm i DHMZ izdali su crveno upozorenje za nedjelju zbog jakog grmljavinskog nevremena za područje Istre, Kvarnera i Primorja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

NEVRIJEME ZAHVATILO PULU: Pala je obilna kiša, a olujni vjetar lomio je stabla

Image

NEVRIJEME ZAHVATILO PULU: Pala je obilna kiša, a olujni vjetar lomio je stabla

"Mjestimice grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom i olujnim vjetrom. Poduzmite mjere samozaštite i djelujte prema savjetima danim od nadležnih tijela. Rasprostranjene i izražene oluje su vjerojatne pri čemu postoji opasnost za život od munja, tuče, bujičnih poplava i olujnog vjetra. Treba očekivati prekide u prometu te prekide u opskrbi energijom. Također je moguć značajniji prekid uobičajenih ruta prometovanja. Izbjegavajte putovanja koja nisu od iznimne važnosti", stoji na stranicama Meteoalarma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Narančasta upozorenja zbog jakih pljuskova i grmljavine su izdana za karlovačko, splitsko, dubrovačko, gospićko, riječko i kninsko područje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će i jakog vjetra

"I prema subotnjim prognozama djeluje neprijepornim da nam u nedjelju stiže dugonajavljivana promjena vremena s kišom, često i obilnijom, u obliku pljuskova s grmljavinom, a bit će i olujnih nevremena i tuče, osobito na Jadranu i područjima uz njega. Osim pada temperature većini će vjerojatno još veće nevolje stvarati vjetar, posebice jugo, koje će na većem dijelu Jadrana sve do poslijepodneva biti jako, gdjegod i olujno, pa će, uz mjestimične nevere, plovidba dodatno biti otežana. Stoga je nautičarima i ostalima koji su planirali ploviti najbolje naći sigurnu luku", javlja HRT.

Grmljavinsko nevrijeme i u Zagrebu

Nevrijeme bi trebalo zahvatiti cijelu Hrvatsku. Grmljavinsko nevrijeme te jake oborine očekuju se sutra i na širem zagrebačkom području.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Screenshot: DHMZ
Image
Foto: Screenshot: DHMZ

Pad temperature

"Vruće će još biti uglavnom u istočnoj Hrvatskoj, uz jugoistočnjak. Tijekom dana sve nestabilnije, većinom poslijepodne i navečer uz mogućnost lokalnih nevremena. U središnjoj Hrvatskoj s jugozapada već prijepodne jače naoblačenje s kišom, često u obliku pljuskova s gmljavinom te osvježenjem, a osobito su poslijepodne vjerojatna jača nevremena s tučom i obilnijom oborinom", piše meteorolog Tomislav Kozarić.

Stabilno neće biti niti u ponedjeljak, jer se na Jadranu još uvijek mjestimice očekuju pljuskovi i grmljavina. Zahladit će pa će temperature u nedjelju biti niže od 30 stupnjeva. Lijepo vrijeme bi se, prema najavama, trebalo vratiti sredinom sljedećeg tjedna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo