MEĐUNARODNI DAN NAPUŠTENIH ŽIVOTINJA /

Štenac Tonko gost RTL Direkta: preslatki psić traži dom, javite se ako želite novog člana obitelji

Ukoliko ste zainteresirani za udomljavanje možete se javiti na broj 01 / 2008-354 ili poslati poruku na info@dumovec.hr

4.4.2018.
23:12
VOYO logo

Točna brojka se ne zna - ali pretpostavlja da u Hrvatskoj svake godine ima barem 15 tisuća napuštenih pasa.

Ako nekom od njih želite pomoći - danas je pravi dan za to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer 4. travnja obilježava se Dan napuštenih životinja

Zagrebačko sklonište za nezbrinute životinje građane poziva da razmisle o udomljavanju pasa, a tamo trenutno možete izabrati između njih 250 svih dobi i veličina.  

Tekst se nastavlja ispod oglasa

A jedan od njih 250 bio je pratnja gostu RTL Direkta, Damiru Skoku, ravnatelju Ustanove zoolooški vrt u koju spada i sklonište Dumovec.

Maleni mješanac Tonko jedna je od klasičnih tužnih priča. Pronađen je ispred jednog kafića u Zagrebu, a u Dumovcu je već oko mjesec dana.

"Mišljenja sam da životinje treba dodatno zaštiti zakonom, a najveći pomak u Zakonu o zaštiti životinja bi trebao biti dvostruk; kvalitetno obilježavanje pasa i kažnjavanje onih koji ih nepropisno ili nehumano drže. U svakom slučaju mi u Dumovcu radimo na promicanju takve svijest", ističe Damir Skok koji je mišljenja da je uvijek humanije udomiti psa nego ga kupiti, ali ako se već odlučuje na kupnju onda treba dobro provjeriti uzgajivača i uvjete u kojima drži legla.

Inače, prošle godine kroz Dumovec je prošlo 900 pasa, a kroz ambulantu ukupno 3000 svakakvih vrsta životinja, dok su ekipe iz skloništa imale čak tisuću i pol intervencija spašavanja životinja diljem Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi imamo ozbiljan intervju s ljudima koji žele udomiti psa, također provjeravamo i uvjete u kojima će životinja živjeti", kazao je gospodin Skok apelirajući na sve ljude dobre volje i datih mogućnosti da udome štenca Tonka.

Ukoliko ste zainteresirani za udomljavanje možete se javiti na broj 01 / 2008-354 ili poslati poruku na info@dumovec.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo