prijeti im zatvor / Stanovnici Hvara u šoku: otac i sin bacili kosti pokojnika na deponij kod Starog Grada

Image

Mještani pričaju da se radi o ocu i sinu s područja Staroga Grada, a počiniteljima u svakom slučaju prijeti do dvije godine zatvora

8.3.2017.
17:38
VOYO logo

Stanovnici otoka Hvara ostali su šokirani kad su protekli tjedan čuli kako su dvojica muškaraca prošlog tjedna, čisteći jedan grob u Gdinju, kosti pokojnika odbacili na deponij otpada 'Dolci', kod Starog Grada, piše Slobodna Dalmacija. 

Zgražanje javnosti je utoliko veće kad se može čuti da su mrtvačke sanduke od kojih su neki bili opšiveni metalom sa kosturima najprije pokušali odbaciti na deponij 'Prapatna' (Općina Jelsa), a kada su tamošnji zaposlenici na to reagirali smišljeno su ih prevezli i, izvan radnog vremena čuvara, bacili u ponor deponija otpada grada Staroga Grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Policijski izvidi su završeni, pa će temeljem toga biti podnijeta kaznena prijava protiv dvojice hrvatskih državljana, starosti 59 i 35 godina, zbog osnovane sumnje da su 3. ožujka u jutarnjima satima, bez sanitarnog odobrenja čistili grob u Gdinju, a potom posmrtne ostatke pokojnika bacili u jamu na deponiju 'Dolci' kod Staroga Grada, čime bi počinili kazneno djelo 'povrede mira pokojnika", izvijestila je Antonela Lilić, glasnogovornica PU splitsko-dalmatince. 

Mještani pričaju da se radi o ocu i sinu s područja Staroga Grada, a za neovlašteno iskopavanje, odnošenje, oštećivanje, sakrivanje ili premještanje tijela, fetusa, dijela tijela ili pepela umrle osobe, počinitelji bi mogli biti kažnjeni kaznom zatvora i do dvije godine. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike