'PUŠTENI SU KUĆI' / Stanje pacijenata koji su se otrovali sumnjivim pićem: Imaju blagu upalu grla, oštećenja sluznice grla i ždrijela...

Image
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Pacijent iz Varaždina, muškarac starosti 50 godina je spornu vodu pio na putu iz Zagreba u Varaždin

8.11.2023.
12:19
Sanjin Strukić/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je u riječkoj bolnici hospitalizirana osoba zbog sumnje na kemijsku ozljedu jednjaka zbog konzumacije kontaminirane mineralne vode u jednom kafiću u Rijeci, pacijenti s istim slučajem trovanja su smješteni u KBC-u Zagreb, a jedan slučaj se pojavio i u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu te u Varaždinu.

Image
A ONAJ SAVJET O VODI? /

HZJZ upozorava na znakove da ste popili sumnjivu tekućinu: Izdane i upute što učiniti ako se pojave simptomi trovanja

Image
A ONAJ SAVJET O VODI? /

HZJZ upozorava na znakove da ste popili sumnjivu tekućinu: Izdane i upute što učiniti ako se pojave simptomi trovanja

"Imamo nekoliko novih bolesnika, četvero ih je u KBC-u Zagreb jedan je u Vinogradskoj bolnici i jedan u Varaždinu. Većina će biti otpušteni na kućno liječenje U ovom trenutku situacija je pod kontrolom. Kod mnogih je upitno radi li se o kemijskoj ozljedi ili psihogenoj reakciji ili nekom drugom patološkom stanju. Postupanje je u tijeku", kazao je ministar te poručio da moramo biti oprezni i ne sijati paniku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stanje pacijenata iz Varaždina i Vinogradske

"Došao nam je pacijent koji je rekao da je popio gazirano piće. Osjetio je grebanje u grlu, pregledan je. Ima blagu upalu grla i otpušten je kući", rekao je za 24sata ravnatelj KBC-a Sestre milosrdnice dr. Davor Vagić

"Naime, pacijent je jučer stigao u varaždinsku bolnicu jer je također popio kontaminiranu vodu i ozlijedio ždrijelo", kazao je Damir Poljak, ravnatelj bolnice za 24 sata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je da se radi se o muškarcu starom 50 godina, s područja Varaždinske županije, koji je vodu pio jučer. Radi u prijevozništvu i spornu vodu je pio na putu iz Zagreba u Varaždin.

"Sinoć, poslije 20 sati, u OB Varaždin na Objedinjeni hitni bolnički prijem javio se jedan pacijent koji je iskazivao smetnje oko pečenja u grlu i ždrijelu. Napomenuo je da je popio gaziranu vodu na putu iz Zagreba prema Varaždinu. Nakon obrade naših liječnika utvrđeno je a se radi o lakšim ozljedama sluznice grla i usne šupljine te je nakon dijagnostičkih pretraga pušten kući", rekao je ravnatelj Poljak te dodao: "Nema mjesta panici."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Direkt doznaje: U Zagrebu četvrti slučaj trovanja! Ostojić: 'Izbjegavajte sva gazirana pića! Pijte običnu vodu'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo