IZVJEŠĆE HAK-A / Stanje na cestama: Nema posebnih ograničenja, pojačan ulazak vozila na graničnim prijelazima u Posavini

Image
Foto: Arhiva/Ivica Galović/Pixsell

Od 14 do 23 sata na pojedinim državnim cestama bit će zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona

22.4.2019.
9:13
Arhiva/Ivica Galović/Pixsell
VOYO logo

Na većini cesta promet teče bez posebnih ograničenja, osim na dionicama gdje traju radovi, a pojačan je ulazak osobnih vozila na većini graničnih prijelaza u Posavini, izvijestio je u ponedjeljak ujutro Hrvatski auto-klub (HAK).

Od 14 do 23 sata na pojedinim državnim cestama bit će zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona. Zabrana se odnosi na državne ceste: DC8 (Jadranska magistrala), DC9 (Metković-Opuzen), DC21 (Kaštel-Kanfanar), DC66 (Pula-Labin-Opatija), DC23 (Žuta Lokva-Senj)...itd., ali na autocestama i na državnoj cesti DC1, zabrana nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz povoljne vremenske uvjete u prometu se očekuje veći broj biciklista, mopedista i motociklista pa vozače ostalih vozila iz HAK-a upozoravaju da prilikom uključivanja u promet, prestrojavanja, pretjecanja, obilaženja, polukružnog okretanja ili skretanja pripaze upravo na ovu kategoriju sudionika u prometu te im ne oduzimaju prednost prolaska na raskrižjima. Bicikliste, mopediste i motocikliste također podsjećaju da poštuju prometne propise i ograničenja brzine.

Na graničnim prijelazima u Posavini osobna vozila čekaju na ulaz od 20 minuta na graničnom prijelazu Hrvatska Dubica/Bosanska Dubica do 45 minuta na graničnom prijelazu Stara Gradiška/Bosanska Gradiška.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Desetak minuta čeka se na graničnom prijelazu Bajakovo/Batrovci.    

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Hell's kitchen
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo