Boluje od iznimno rijetke bolesti / 'Srcem za Ivana': Pomozimo dječaku (5) da lakše diše! Majka: 'Krenula je naša borba kroz život i za život'

Image
Foto: Splitski dnevnik

U borbi za vlastiti život dječaku je potreban aparat koji bi mu olakšao disanje, a košta 110 tisuća kuna

2.7.2019.
19:45
Splitski dnevnik
VOYO logo

Petogodišnji dječak Ivano Kukec iz Zagreba boluje od iznimno rijetke bolesti RAB11B.

Zbog te bolesti ima učestale infekcije dišnih puteva te bronhoopstrukciju pa mu je hitno potreban aparat koji bi mu olakšao disanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moj divan petogodišnjak se zove Ivano Kukec. Ivano boluje od jako rijetke bolesti RAB11B. S njegova navršena 2 mjeseca života su doktori ustanovili da neurološki odstupa u razvoju i tada je krenula naša borba kroz život i za život.  Do sada su mu ustanovili 22 dijagnoze", priča mama Kristina Kukec.

Između ostalog Ivano ima cerebralnu paralizu, akutni bronhitis, akutnu infekciju gornjih dišnih puteva, mikrocefaliju,.. Ono što je Ivanu sada najpotrebnije u borbi za vlastiti život jest aparat koji bi mu olakšao disanje te je njegova majka zbog nemogućnosti prikupljanja 110 tisuća kuna koliko aparat košta, pokrenula humanitarnu akciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovom humanitarnom akcijom želimo Ivanu pomoći da s obzirom na učestale infekcije dišnih puteva te bronhoopstrukciju lakše prebrodi krize shodno tome da se ne može i ne zna iskašljati samostalno. Aparat koji nam je jako važan zove se Vest pročišćivac dišnih puteva, aparat svojim vibrirajućim potiscima odljepljuje šlajm iz pluća te djetetu oslobađa dišne puteve, pa samim time olakšava i disanje.  Molimo sve dobre ljude da se uključe u humanitarnu akciju 'Srcem za Ivana'", pozvala je mama Kristina.

Do sada je prikupljeno 25 tisuća kuna, piše Splitski dnevnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uplate donacija mogu se izvršiti na broj računa za posebne namjere:

IBAN-HR7323600003513339638,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BIC-ZABAHR2X na ime Kristina Kukec.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo