SVE OPASNIJI TREND /

Srbin švercao migrante pa dobio 6 godina zatvora: strpao ih je u kombi bez vode i hrane

Image
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL

To je još jedan u nizu otkrivenih slučajeva trgovanja migrantima, a među vozačima su dosad bili, osim državljana Srbije, i njihovi 'kolege' iz nekoliko država

6.6.2018.
8:22
Marko Jurinec/PIXSELL
VOYO logo

U ponedjeljak je razotkriven još jedan slučaj krijumčarenja migranata. Naime, dogodilo se sve na državnoj cesti broj 1 u Slunju gdje je kombi u kojemu je bilo više od 20 Afganistanaca "upao" u mrežu karlovačke policije.

Natiskane migrante vozio je državljanin Srbije, javio je Radio Mrežnica. To je još jedan u nizu otkrivenih slučajeva trgovanja migrantima, a među vozačima su dosad bili, osim državljana Srbije, i njihovi 'kolege' iz nekoliko država. Kakve ih kazne čekaju na hrvatskim sudovima, osobito nedavno uhvaćenoga Nebojšu Marinkovića iz Niša koji je prošli tjedan počinio i 'ubojstvo policajaca u pokušaju', možemo samo zamisliti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Evo kako je u prošli petak jedan 46-godišnji srpski krijumčar ljudima prošao na mađarskom sudu. Osuđen je na šest godina zatvora zbog šverca migranata iz Srbije u Austriju!

On je, prenio je srpski Blic, u listopadu 2017. u kamionetu ilegalno prevozio sedam migranata iz Mađarske u Austriju. Počinio je tako kazneno djelo krijumčarenja ljudi, ali i kazneno djelo mučenja jer je migrante, među kojima je bilo i bolesnih, smjestio u mali prostor, bez dovoljno zraka i vode, objasnio je mađarski sudac na izricanju presude.
Srbin će tako biti protjeran iz Mađarske na osam godina, nakon što odsluži zatvorsku kaznu. Priznao je kako se bavio krijumčarenjem migranata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo