Srbin kresnuo Hrvaticu, a Nijemac trlja ruke

Slijed misli HDZ-ovaca doveo je do istog zaključka do kojeg su došli i producenti Big Brothera. Hoćemo pričati o gospodarstvu? Ne, uništili smo ga. O korupciji? Ne, tu smo prvaci svemira.

1.4.2011.
13:37
VOYO logo

"Hrvatska se nakon izbora neće crvenjeti kako bi to neki željeli nego će biti plavkasta", izjavio je Gordan Jandroković na proslavi HDZ-ove godišnjice na Trešnjevci. "Ili ćemo ući u EU ili nam je alternativa Big Brother kuća", zaključio je.

Kad izjavu očistimo od ovih vrtićkih stilskih figura i prevedemo na svakodnevni hrvatski, dolazimo do sljedeće Jandrokovićeve ispraznice – ako HDZ ne pobijedi na izborima, na vlast će doći komunisti, a ako ne uđemo u EU, završit ćemo u Jugoslaviji. Time je naš ministar, između ostalog, pokazao i to da svoje potencijalne birače smatra moronima na intelektualnoj razini djeteta od tri, četiri godine kojem se prodaje spika da će ga ako ne bude dobro pojest čudovište koje inače živi u susjedovom podrumu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proslava godišnjice završila je još jednim prelijevanjem satire u realno – time da su HDZ-ovci provocirali prosvjednike koji su se okupili oko hotela u kojem je bila proslava, pa je sve skupa podsjetilo na skeč iz Top liste nadrealista, u kojem vlada prosvjeduje protiv rudara.

Međunacionalni seks

Ali o tim nemošvirovat trenucima, koji iz dana u dan grade ovo "sveprisutno ludilo u Hrvata", već su ispisane stranice i stranice, pa ne planiram jahati po tome. Puno zanimljivija mi je ova Jandrokovićeva usporedba s Big Brother kućom. Mislio je naš ministar na to kako su producenti Big Brothera u kuću uvalili ljude iz bivših jugoslavenskih republika i tako, je li, pokušali "oživjeti Jugoslaviju", a on se toga jadničak boji. A pritom radi identičnu stvar kao i ti producenti – iz sasvim sebičnih i jako konkretnih razloga pokušava oživjeti ono što je davno mrtvo – Jugoslaviju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kojom su se logikom vodili producenti Big Brothera kad su osmišljavali ovu sezonu? Pretpostavljam da je slijed misli išao nekako ovako – gledatelji su se umorili od ljubavnih, seksualnih i inih intriga u dosadašnjim sezonama, nije upalila ni selidba na Tajland, što ponuditi gledateljima "na ovim prostorima", a da stvar ipak zašljaka? Naravno – bivšu Jugu. To vazda pali!

I, naravno, upalilo je. Nije prošlo ni tjedan dana od početka emitiranja, kad se dogodio međunacionalni seks. Srbin kresnuo Hrvaticu (k tome suprugu i majku). Pa se Hrvatice odrekao rođeni otac (k tome veteran Domovinskog rata), pa su se mediji raspisali, pa je to postala tema broj jedan svih žućkastih rubrika u Hrvata, pa se nacija time zabavlja i ne vidi njemačke producente koji iza kamera svršavaju od sreće jer veći interes jamči veću gledanost, a ona veću zaradu. Doktrina šoka u malom – Srbin kresne Hrvaticu, a Nijemac trlja ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HDZ i Big Brother na istoj valnoj duljini

Sličnu stvar već duže vrijeme radi HDZ. Pokušava oživjeti komunizam i Jugoslaviju ne bi li se potencijalni birači zabavili tom temom i tako zaboravili na sve one HDZ-ove nestašluke koji su doveli do "najveće krize nakon Domovinskog rata", kako joj se voli tepati. Slijed misli HDZ-ovaca doveo je do istog zaključka do kojeg su došli i producenti Big Brothera. Hoćemo pričati o gospodarstvu? Nećemo, uništili smo ga. Hoćemo pričati i korupciji? Nećemo, tu smo prvaci svemira. Hoćemo pričati o vanjskom dugu? Nećemo, mi smo ga stvorili. Hoćemo graditi kult ličnosti? Ne mo'š to s Jadrankom. Pa šta ćemo onda? Oživjeti Jugoslaviju i komuniste. To vazda pali!

Pa se krenulo bagerima prekopavati kosti partizanskih žrtava, pa se krenulo s pričom o svehrvatskoj grobnici u Udbini, pa se krenulo procesuirati partizanske zločine, pa se krenulo SDP i Milanovića nazivati crvenima i komunistima (nije to vidilo komuniste!), a sve u nadi da u ovoj državi živi dovoljan broj morona koji će se prepasti tog crvenog čudovišta iz susjedova podruma i u tom strahu zaboraviti na gospodarsku katastrofu do koje nas je HDZ doveo. Jedino što u cijeloj priči tješi je podatak da, po nekim istraživanjima, tih morona ima manje od 7% i da, za razliku od producenata Big Brothera, HDZ na kraju priče neće trljati ruke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču