'Prvo sam mislio da je nekakva bolesna šala'

Stanare Gundulićeve ulice u Splitu šokirao je poziv na peticiju protiv najavljenog otvaranja prihvatilišta za beskućnike u bivšim prostorima Centra za socijalnu skrb.

1.3.2014.
9:43
VOYO logo

Anonimni autor u tekstu peticije, koju je ponudio na potpisivanje vlasnicima stanova i poslovnih prostora, traži od gradskih vlasti da promijeni takvu odluku, i to zbog "narušavanja ambijenta i pada cijena nekretnina", prenosi Slobodna Dalmacija.

"Peticija je visila u portunu i nitko je nije potpisa. Odma san zgužva to i bacija! Sramota je da ima takvih ljudi. Meni beskućnici ne smetaju, oni mi nisu napravili ništa loše i vjerujem da će biti bolji susjedi od ovih anonimnih fašista", ispričao je umirovljeni časnik Jerko Radić, jedan od budućih prvih susjeda novog prihvatilišta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Peticiju je vidio i Ivan Margetić, vlasnik turističke agencije u Gundulićevoj. "Nisam mogao vjerovati. Prvo sam mislio da je nekakva bolesna šala, ali čujem da su je i drugi pronašli u poštanskim sandučićima i po portunima. Naravno da nisam potpisa, ne znam nikoga da je to učinio, svi su se zgražali...", kazao je Margetić.

Inače, buduće prihvatilište u Gundulićevojh ima 720 metara četvornih prostora, a Grad bi do početka ljeta trebao urediti zapuštene kvadrate. http://www.slobodnadalmacija.hr/Split/tabid/72/articleType/ArticleView/articleId/237482/Default.aspx

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike