NEVIĐENA SRAMOTA U BARCELONI: / Mali Dalmatinci pobjedu na utakmici proslavili urlajući 'Za dom spremni' pred malim Srbima

Image
Foto: screenshot

Snimka potječe s nogometnog turnira u Barceloni gdje su dječaci uzrasta od 10 do 13 godina iz NK Poljičanina iz Srinjina igrali u finalu protiv vršnjaka iz jednog srpskog kluba,

28.6.2019.
16:04
screenshot
VOYO logo

Društvenim mrežama širi se snimka koju je dobio i na svome Facebooku objavio saborski zastupnik SDP-a Peđa Grbin. Na snimci se vidi skupina dječaka u nogometnim dresovima kako u društvu starijeg muškarca, po svemu sudeći svoga trenera, uzvikuju ustaški pozdrav 'Za dom spremni'.

Sam Grbin nije znao odakle snimka potječe, no ubrzo se doznalo da se radi o mladim nogometašima NK Poljičanina iz Srinjina, naselja između Omiša i Splita, koji su ovih dana nastupili na turniru u Barceloni gdje su u finalu igrali protiv vršnjaka iz jednog kluba iz Srbije. Dječaci su uzrasta od 10 do 13 godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šef kluba: Da za dom nismo bili spremni, doma imali ne bi

Portal Index.hr stupio je u kontakt s predsjednikom NK Poljičanina Nikolom Mužinićem koji je kazao da uzvikivanje tog pokliča nije izazvalo nikakav incident već da su se hrvatski i srpski mališani prijateljski družili, svaki mašući svojim zastavama.

Na pitanje zašto su dječaci uzvikivali taj poklič, Mužinić je lakonski odgovorio: "Da za dom nismo bili spremni, doma imali ne bi." Doslovce isto odgovorio je i na pitanje novinara Indexa tko je muškarac koji je na snimci s dječacima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo