'AKO NIŠTA DRUGO...' / Šprajc 'bocno' Mate Rimca i postavio pitanja na koja nitko nema odgovor: 'Za 197 milijuna eura bi valjda vrijedilo pitatiti'

'Do sad se doista nije napravilo ništa, osim što je Rimac probio sve obećane rokove, ali je isto tako moguće da Zagrebu uskoro bude isporučen nekakav prototip prvog robotaksija', rekao je Zoran Šprajc

2.12.2023.
13:51
VOYO logo

Zanimljiva situacija nedavno se dogodila na hrvatskoj medijskoj sceni, a koju je jučer u Stanju nacije komentirao i Zoran Šprajc.

"Što se tiče vijesti iz medija na Rimčevim robotaksijima se već dvije godine ne radi ništa, ali će zato već za dvije godine na zagrebačkim ulicama biti stotine robotaksija. Tako izgleda situacija s robotaksijima popularnog hrvatskog izumitelja Mate Rimca kad se čitaju hrvatski mediji", započeo je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Naime portal Index je u velikom tekstu objavio kako Rimčeva firma Project 3 Mobility u ove dvije godine po pitanju Robotaksija još ništa nije napravila, što smo doduše znali i bez toga, o tome smo u Stanju nacije govorili još prije dva i po mjeseca, ali onda je idući dan nakon Indexa osvanuo Jutarnji list koji u potpunoj ekstazi objavljuje kako će uskoro zagrebom voziti stotine rimčevih robotaksija", rekao je.

Image
PAO JOŠ JEDAN REKORD /

Rimac Nevera ušla u Guinnessovu knjigu rekorda: Nevjerojatno koliku je brzinu dosegla vozeći unazad! Pogledajte video

Image
PAO JOŠ JEDAN REKORD /

Rimac Nevera ušla u Guinnessovu knjigu rekorda: Nevjerojatno koliku je brzinu dosegla vozeći unazad! Pogledajte video

"Ali ni Jutarnji ne izmišlja svoju priču. Tu je priču naime usvojila Vlada prema čijem je izvješću Rimčeva tvrtka napravila specifikacije i plan isporuke prvog vozila koje bi trebali vidjeti već na godinu. I što je najbolje vjerojatno su i jedni i drugi u pravu. Do sad se doista nije napravilo ništa, osim što je Rimac probio sve obećane rokove, ali je isto tako moguće da Zagrebu uskoro bude isporučen nekakav prototip prvog robotaksija", nastavio je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'O tome nitko nema pojma'

"Jer za razvoj Robotaksija Mate Rimac i drugovi su od Vlade i EU fondova uzeli 197 milijuna eura. Pa za te pare nešto će valjda uspjet sastaviti. Ako ništa drugo uvijek mogu uzeti neki već gotov robotaxi i malo ga prefarbati. Ne bi bi bilo prvi put da netko nekog ovdje prefarba.

E ali kakav će to biti robotaksi, gdje će on sve moći i smjeti voziti, po kojim to zagrebačkim ulicama, uz pomoć koje i čije infrastrukture, gdje će se puniti, tko će ih puniti i održavati, po kojoj cijeni i tko će to sve i od čega platiti? O tome nitko nema pojma niti ikoga briga niti itko ikoga pita. Ali za 197 milijuna eura bi valjda vrijedilo nekog nešto o tome i pitati", zaključio je Šprajc.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo