Muke po Uberu /

Splitski taksisti opet 'nasrću' na Uber: 'Ministrice, što država ima od njih?'

Image
Foto: Lauren Hurley/Press Association/PIXSELL

'Krajnje je vrijeme da se spomenuto Ministarstvo odredi o statusu Ubera i sličnih drugih autoprijevoznika', ističe odvjetnica taksista Doris Košta

4.3.2017.
12:19
Lauren Hurley/Press Association/PIXSELL
VOYO logo

Taksisti se opetovano žale na Uberovo neplaćanje poreza, prireza i doprinosa, piše Slobodna Dalmacija.

S obzirom da prema njima poslovanje Ubera u Hrvatskoj nije u državnom interesu, pitaju ministricu Dalić što državni proračun ima od njih, nastojeći uvjeriti Ministarstvo kako su oni korisniji za državnu blagajnu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Uber pruža usluge koristeći se tzv. rupom u zakonu", kazala je Doris Košta, pravna zastupnica Udruge Radio taxi Split, za Slobodnu Dalmaciju.

Košta ističe i da se državni aparat "ne snalazi" u konkretnoj situaciji, zbog čega proračun ostaje bez značajnih prihoda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Krajnje je vrijeme da se spomenuto Ministarstvo odredi o statusu Ubera i sličnih drugih autoprijevoznika, jer ovako dugotrajnim čekanjem samo dokazujemo da smo "banana država" - izjavljuje Doris Košta.

Taksisti se žale i na druge "trikove" kojima Uber izigrava zakon.

Iz Ubera reagiraju kako posluju sukladno zakonu. "Naši partneri-vozači su poduzetnici s registriranim kompanijama ili obrtima i obvezni su plaćati poreze državi na ukupnu cijenu svake izvršene vožnje - navodi Matija Mesić, Uberov glasnogovornik, prenosi Slobodna Dalmacija.

Uber Hrvatska također ističe kako su dolaskom u Hrvatsku stvorili 1.000 radnih mjesta, kao i da aplikaciju koristi više od 60.000 ljudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo