Prepoznatljiva destinacija / Splitski gradonačelnik Opara za RTL: 'Nadam se da ćemo moći dočekati turiste u našem gradu'

Kazao je i koje su to mjere protiv koronavirusa donijeli u Splitu

28.4.2020.
19:38
VOYO logo

Gost RTL-a Danas iz polupraznog, neuobičajnog prizora Splita, bio je gradonačelnik Andro Krstulović Opara. Komentirao je što misli o turističkoj sezoni te kako će Splićani proslaviti najznačajniji praznik u gradu.

Grad se pomalo vraća u normalu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Jučer je nadbiskup, a danas smo mi iz Grada uputili proglas splitskom puku o slavljenju praznika Svetog Dujma koji je 7. svibnja. U tom proglasu smo ukazali na izmjene koje smo zbog odluka Stožera i koronavirusa morali donijeti. Neće biti tradicionalne splitske fijere, neće biti procesije, bit će misa u najužem krugu nadbiskupa i moje nazočnosti te nekoliko đakona.

Neće biti velike tombole ni humanitarnog koncerta. No bit će puno radosti i veselja u srcima građanima koji će ga obilježiti u svojim domovima", rekao je Andro Krstulović Opara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kazao je i koje su to mjere protiv koronavirusa donijeli u Splitu.

"Mi smo donijeli dva paketa mjera. Svim našim ugostiteljima i poslovnim ljudima smo skinuli plaćanje najma poslovnog prostora i korištenja terasa. Ukinuli smo i plaćanje komunalne naknade kao i ostalih davanja. Po načelu bez prihoda nema ni rashoda. Koliko nećete raditi neće vam biti naplaćeno. Pomogli smo i građanima kroz subvencioniranje kredita", rekao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Optimističan je u vezi turističke sezone

Objasnio je i što misli o turističkoj sezoni.

"Split kao šampion turizma te poznata turistička destinacija u cijelom svijetu nastojat će zadržati neke od tih važnih biljega. U stalnom sam kontaktu s organizatorima Ultre, Splitskog festivala i Splitskog ljeta, ali i Croatia Boat Show-a koji se inače održava krajem travnja. Prebacili smo ga na kraj lipnja i nadam se će se uspjeti održati kako bismo napravili dodatni biljeg Splitu kao nezaobilaznoj i važnoj destinaciji. Atribut turističnosti našeg grada nam je jako bitan.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadam se da će Stožer prihvatiti te prilagođene mjere i da ćemo uz cijeli broj značajnih i kvalitetnih malih iznajmljivača i obiteljskih hotela ove godine moći dočekati turiste u našem gradu sa smanjenim brojem loših vijesti. Nadam se da ćemo pozitivno dočekati sredinu ljeta", zaključio je Opara.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo