SPLIT POZIVA GRAĐANE NA OPREZ: / 'Mjere se popuštaju, ali i dalje moramo biti oprezni i zaštititi sebe i svoje obitelji'

Image
Foto: PIXSELL

Prilikom kretanja na javnim površinama mora se voditi računa o distanci i izbjegavanju bliskog kontakta

30.4.2020.
12:06
PIXSELL
VOYO logo

Splitska gradska uprava i splitsko-dalmatinska Policijska uprava pozvale su u četvrtak građane da se odgovorno ponašaju prema sebi i drugima 1. svibnja i tijekom produženog vikenda radi sprječavanja širenja epidemije koronavirusa.

"Iako smo već u prvoj fazi popuštanja mjera, a u ponedjeljak ulazimo i u drugu fazu, i dalje moramo biti oprezni i pridržavati se svih epidemioloških mjera, uputa i preporuka kako bismo od koronavirusa zaštitili sebe i svoju obitelj, a sprječavanjem njegova širenja štitimo i najugroženije skupine naših sugrađana", ističu u zajedničkom priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ograničeno zadržavanje na javnim površinama

Podsjećaju kako su odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske koje su donesene radi sprječavanja širenja koronavirusa još na snazi te da su zabranjena javna okupljanja. Također upozoravaju da je strogo ograničeno zadržavanje na javnim prostorima, da su zatvorena dječja igrališta te sportska vježbališta na otvorenome.

Bez zadržavanja na ulicama, trgovima i plažama; treba voditi računa o distanci

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nemojte se zadržavati na ulicama, trgovima, rivama, parkovima, plažama i ostalim javnim površinama na kojima se može kretati i zadržavati veći broj osoba", ističe se u priopćenju i dodaje da se prilikom kretanja na javnim površinama vodi računa o distanci i izbjegava bliski kontakt s razmakom od najmanje jednog metra.

Poštivanje propisanih ograničenja

Također se dodaje kako će policija i pripadnici Civilne zaštite na terenu građane podsjećati na sva propisana ograničenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom trenutku važno je voditi računa o preporukama liječnika i epidemiologa, posebno preporuci o izbjegavanju fizičkog kontakta s velikim brojem osoba te preporuci da što više vremena provodimo doma, a sve kako bismo utjecali na smanjenje širenja bolesti", navodi se u priopćenju koje su potpisali splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara, načelnik Gradskog stožera Civilne zaštite Nino Vela i zamjenik načelnika splitsko-dalmatinske Policijske uprave Marko Srdarević.

Situaciju s koronavirusom iz minute u minutu u Hrvatskoj i svijetu možete pratiti OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo