Netrepeljivost prosvjednika / Splićanka prijavila policiji molitelje sa splitskog Peristila: 'Prijetnju sam shvatila ozbiljno'

Image
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija

Tradicionalno muškarci kleče i mole svake prve subote u mjesecu za obitelj, a ubrzo nakon javili su se i brojni protuprosvjednici koji su se suprotstavili mišljenju da žene same ne mogu odlučivati o pobačaju. Jednoj ženi, dvojica molitelja su navodno prijetila smrću

18.5.2023.
10:42
Ivo Cagalj/PIXSELL/Ilustracija
VOYO logo

Splitska policija zaprimila je prijavu žene da su joj upućene prijetnje. Riječ je o slučaju koji se dogodio nakon molitve "Marijinih ratnika" na splitskom Peristilu, kolokvijalno nazvanih klečavaca, piše DalmacijaDanas.

Dvojica muškaraca su, tvrdi žena, pristupila aktivistici Hrabrih sestara te joj zaprijetili.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osjetila sam se životno ugroženo. Shvatila sam prijenju sasvim ozbiljno", rekla je za DalmacijuDanas članica volonterske mreže žena nastale 2020. godine koje su se usprotivile mišljenju "klečavaca".

"Žena je prijavila kako su joj 6. svibnja, u Splitu na Peristilu oko 9 sati ujutro prišla dva nepoznata muškarca dok je držala transparent te joj je jedan od njih uputio prijetnju. U vezi s podnijetom kaznenom prijavom u tijeku je kriminalističko istraživanje", priopćila je ukratko Policijska uprava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo