SPLIĆANKA POBJESNILA ZBOG SEKSA SUSJEDA: / 'Oni se, da prostite, seksaju da sve ori. To je neizdrživo'

Image
Foto: Tumblr

Žena iz Splita požalila se kako više ne zna što učiniti jer je na rubu živaca zbog susjeda koji se preglasno seksaju. Radi se o mladom bračnom paru koji se uselio na kat iznad njezina stana.

19.3.2017.
21:43
Tumblr
VOYO logo

'Oni se, da prostite, seksaju da se sve ori. To je potpuno neizdrživo. Čuje se ljeti kroz otvorene prozore, čuje se zimi kroz tanke zidove. Samo zamislite kako je to kad vas usred noći prenu iz sna škripa kreveta, uzdasi, uzvici... Da vam ne opisujem detalje...', ispričala je Splićanka za Slobodnu Dalmaciju.

Neko vrijeme ona i suprug su šutjeli i trpjeli, no sad im je pukao film. Odlučili su diskretno upozoriti par tako što su na oglasnoj ploči napisali molbu 'onome čiji krevet škripi' da barem malo pritegne vijke.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vijke su stegnuli, no problem i dalje postoji, tvrdi bračni par.

Mlada susjeda nije reagirala na upozorenje

'Ona, nju se baš jako čuje', rekla je Splićanka te se požalila kako je već pokušala upozoriti mladu susjedu, no ona ju je, tvrdi, bez pardona otkantala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ni policija i sud nisu uvijek sasvim sigurni kako se postaviti u takvim situacijama. Kako je izjavljeno iz Prekršajnog suda u Splitu, situacija je složena.

Ovakvo bi se ponašanje moglo podvesti pod prekršaj opisan u članku 13. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, ali stvar je diskutabilna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Kad je netko u svom stanu, tada nije na javnom mjestu. Obilježja javnog mjesta postoje samo ako se ponašanje reflektira na nekog izvan tog prostora', pojasnio je glasnogovornik splitskog Prekršajnog suda Stipe Roso.

Ali, postoji problem kad se radi o prijavi za remećenje javnog reda i mira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Teško dokazivo djelo

'Kako dokazati da su baš taj i taj i ta i ta u to vrijeme bučili u svom stanu. To je tehnički teško izvedivo', objasnio je te dodao da bi gospođa eventualno mogla podnijeti prijavu te se nadati da će slučaj doći pred suca koji će ga protumačiti na način da u ponašanju postoji element javnosti.

Kako je objasnila splitska policija, nije svejedno seksaju li se glasno danju ili noću, a važno je, primjerice, kakve su u tom trenutku vremenske prilike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Hoće li se intenzitet buke koja se može stvoriti vikom, lupanjem, izvođenjem glazbe i drugim načinima kvalificirati kao neki od oblika prekršaja nedopuštenog narušavanja javnog reda i mira, ovisi o više okolnosti koje su postojale u vrijeme izvršenja djela, kao što su vremenske prilike i doba dana, način i intenzitet izvršenja prekršaja, posebna obilježja mjesta događaja. Njih je, pak, potrebno utvrđivati posebno za svaki konkretan slučaj', objasnili su.

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike